Mogelijk completeert directieteam met Ferry de Vries

29 november 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Met de komst van Ferry de Vries als financieel directeur is de directie van Mogelijk op volle kracht. Het directieteam – verder bestaande uit Folkert Eggink (algemeen directeur) en Dirk van der Hoeden (directeur buy-to-let) – moet de uitbreiding van het fintech-bedrijf verder vormgeven.

“En dat is nodig ook”, legt Eggink uit. “Mogelijk heeft sinds de oprichting vijf jaar geleden een enorme groei doorgemaakt. Ieder jaar verdubbelde het aantal gerealiseerde objecten. Momenteel staat de teller op bijna 3.000 objecten met een waarde aan verstrekte hypotheken van bijna €600.000.000. Met Ferry erbij, gaan we deze uitdaging vol vertrouwen aan.”

Ook de organisatie van Mogelijk groeide de afgelopen jaren flink. De fintech begon met drie grondleggers en een handjevol medewerkers en inmiddels werken er meer dan 80 mensen. “Een dergelijke groei vraagt wel wat van een organisatie”, merkt Van der Hoeden op. “Daarom is het goed dat de drie grondleggers – nu nog steeds betrokken als partners – een directie hebben aangenomen die de veranderende organisatie in goede banen leidt. Dat geeft tijd en energie voor de positionering van het bedrijf, het relatiemanagement en de toekomst.”

Mogelijk completeert directieteam met Ferry de Vries

Persoonlijke benadering

Wat De Vries betreft is de opdracht duidelijk. Volgens de kersverse financieel directeur vergt de verdere opschaling in ieder geval een gedegen financiële organisatie en efficiëntere werkprocessen. “Het scheelt nogal of je de dingen met 10 man of met 80 man doet. Met de huidige omvang moet je gewoon wat meer structureren.”

De directie stelt daarbij de duidelijke eis dat de huidige (en volgende) klanten niets mogen merken van de aankomende groeispurt. “Mogelijk staat bekend om zijn persoonlijke benadering”, legt Eggink uit. “Het staat voor ons als een paal boven water dat die benadering niet verloren mag gaan. We zullen nooit een bedrijf worden waar je eerst door drie keuzemenu’s moet worstelen voordat je iemand aan de telefoon hebt.”