Centric verlengt samenwerking met NWB Bank

21 juni 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB) en IT-dienstverlener Centric hebben aangegeven hun reeds vele jaren lopende samenwerking verder uit te breiden. Beide partijen gaan een nieuwe samenwerking aan die loopt tot 2026.

Al meer dan tien jaar verzorgt Centric de betalingsverkeerprocessen van NWB Bank. De uit Gouda afkomstige IT-dienstverlener beheert tevens de onderliggende infrastructuur. Nieuwe digitale ontwikkelingen in de bancaire sector zorgen voor nieuwe uitdagingen en daarom start Centric met het upgraden van zijn betalingsverkeerplatform. Hiermee speelt Centric in op de op handen zijnde invoering van ‘Instant Payments’ en de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2. De oplevering van het vernieuwde platform staat gepland voor begin 2019.

Centric verlengt samenwerking met NWB Bank

Robert Jan Prins, directeur Centric Financial Solutions & Services: “Wij zijn bijzonder trots dat NWB Bank wederom voor Centric heeft gekozen. De langdurige samenwerking tussen onze organisaties krijgt met dit getoonde vertrouwen weer een nieuwe impuls – samen werken we verder aan Instant Payments en andere ontwikkelingen op het gebied van betalingsverkeer en IT.” 

NWB Bank richt zich vooral op financiering van de publieke sector, meer in het bijzonder decentrale overheden zoals waterschappen, gemeenten en provincies en maatschappelijke organisaties als woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Het is gemeten naar balanstotaal de vijfde bank van Nederland. Topvrouw Lidwin laat over de samenwerking met Centric optekenen: “Uit de contractverlenging blijkt dat wij tevreden zijn over de dienstverlening door Centric en dat wij vertrouwen hebben in een voortzetting van de goede samenwerking. Door de samenwerking met Centric blijven we aangehaakt op alle ontwikkelingen in het betalingsverkeer en zijn wij klaar voor de toekomst.”