Centric ziet in overname pensioenuitvoerder AGH logische stap voor toekomst

10 december 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Centric is van plan om pensioenuitvoerder AGH over te nemen. Momenteel lopen er reeds gesprekken tussen de directies van Centric Pension and Insurance Solutions (PaIS) en die van AGH, wat staat voor Administratie Groep Holland.

Centric is van plan een nieuwe stap te zetten binnen het pensioendomein. Begin dit jaar nam de IT-dienstverlener uit Gouda al de uitvoering van het pensioenfonds van Thales Nederland over. Nog voor het einde van het jaar maakt Centric melding dat het pensioenuitvoerder AGH wil overnemen, dat vier bedrijfstakpensioenfondsen onder zich heeft met bijna 230.000 deelnemers. Directies van beide ondernemingen zijn positief over de uitkomst.

Als alles volgens plan verloopt, wordt de overname in het eerste kwartaal van 2020 afgerond. Daarmee wordt de voetafdruk van Centric in de Nederlandse pensioenwereld weer een stapje groter. Door een toenemende schaalgrootte kan Centric bovendien werken aan lagere verwerkingskosten, wat voor de deelnemers in de basis een aantrekkelijk vooruitzicht moet zijn. 

Dat vooruitzicht ontgaat ook de directie van AGH niet. Peter Krul, directievoorzitter van AGH: “Met Centric krijgen we de kans onze continuïteit te waarborgen en onze dienstverlening naar de pensioenfondsen toe te versterken.” Centric - dat begin dit jaar een nieuw directieteam zette op de finance-tak - laat via Marianne de Boer, managing director van Centric PaIS, optekenen: “Een overname past in de groeistrategie van Centric PaIS. Door de organisatie uit te breiden, werken we aan ons streven om voor pensioenfondsen een belangrijke speler te zijn – voor nu én in de toekomst.”