IT-dienstverlener Centric zet nieuw directieteam op finance-tak

17 januari 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profielen

De Goudse IT-dienstverlener Centric wijzigt haar organisatie om meer waarde te kunnen leveren aan klanten uit de financiële sector. Een nieuw directieteam draagt zorg voor stroomlijning van de dienstverlening. Dat moet de positie van Centric in de financiële sector verder versterken en leiden tot vruchtbare samenwerking met financiële instellingen, samenwerking die de som der delen overstijgt.

In de financiële sector is Centric vooral bekend vanwege de mogelijkheden die het biedt voor outsourcing. Outsourcing van IT-beheer en processen als betalingsverkeer en pensioenadministratie. Het biedt in potentie grote voordelen om complexe processen aan een specialist over te laten in plaats van zelf het wiel proberen uit te vinden. Aan de andere kant leidt het mogelijk ook tot vervreemding van de eigen organisatie en wat daarbinnen nu eigenlijk allemaal gebeurt op technologisch vlak. BNG Bank ging samen met Centric eerder al eens uitgebreid in op dat dilemma

Vertrouwen en synergie

Bij outsourcing draait het om vertrouwen en synergie. Dat laatste woord is zo’n prachtig modern woord, wat zoveel betekent als: het geheel is groter dan de som der delen. Ofwel samenwerking die elkaar extra versterkt. Centric heeft de laatste jaren geïnvesteerd in haar dienstverlening en het zijn van een waardevolle partner voor financiële instellingen. Zo startte het bedrijf in 2017 met de uitvoering van pensioenadministratie en verlengde het vorig jaar de samenwerking met NWB Bank op het vlak van betalingsprocessen.

IT-dienstverlener Centric zet nieuw directieteam op voor klanten financiële sector

Door kennis van de financiële sector te koppelen aan de bestaande kennis op het gebied van IT-systemen wil de zakelijk dienstverlener haar positie kracht bij zetten. Daarbij zet Centric een nieuw directieteam op, specifiek voor de finance-tak van het bedrijf. Het nieuwe directieteam bestaat uit algemeen directeur Robert Jan Prins, directeur Pension and Insurance Solutions Marianne de Boer en commercieel directeur Alberto Jack. Speerpunten naar eigen zeggen? Het optimaliseren van de processen, het uitwisselen en borgen van kennis op het gebied van onder meer compliance en security en het vergroten van de innovatiekracht.  

Belangrijke markt

Karim Henkens is CEO van Centric en licht de organisatorische wijziging toe: “De financiële sector is een belangrijke markt voor Centric. Ik ben ervan overtuigd dat de gewijzigde structuur het realiseren van onze ambities een nieuwe impuls zal geven. Het stelt ons in staat verder te bouwen aan onze naam als een partij die haar kennis van zowel ICT als de financiële processen op een doordachte en innovatieve manier combineert.”