Centric en Sopra implementeren nieuw core banking platform in Nederland

07 mei 2020 Banken.nl 1 min. leestijd

De eerste Nederlandse financiële instelling kan inmiddels beschikken over het nieuwe core banking systeem van Sopra Banking Software. De implementatie van het cloud native platform is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Sopra en IT-dienstverlener Centric.

In samenwerking met Centric heeft Sopra zijn Digital Banking Engagement Platform (DBEP) geïmplementeerd. Daarmee krijgt de niet bij naam genoemde bank volgens Sopra de beschikking over nieuwe niveaus van veiligheid, stabiliteit en mogelijkheden. Enkele van deze nieuwe mogelijkheden zijn onder meer integraties voor PSD2-toepassingen en het bieden van instant payments, waar dat voor consumenten al een tijdje de norm is.

“De nieuwste versie van het Sopra Banking Platform geeft onze klanten de beschikking over de modernste technologieën binnen Core Banking & Online Banking. Tegelijkertijd verlaagt het de TCO en maakt het de bank schaalbaar en toekomstbestendig”, zegt Robert Jan Prins, managing director bij Centric. 

Duco de Lange, Country Manager Netherlands bij Sopra: “Met de lancering van de nieuwste versie van het Sopra Banking Platform bekrachtigen we onze langdurige relatie met Centric. Onze klanten kunnen nu gebruik maken van ons Digital Banking Engagement Platform, dat beschikt over de modernste technologieën en cloud native componenten. Het is voor het eerst dat deze nieuwe versie live is in Nederland.”