‘Turning Compliance into Benefits’: Instant Payments-lunchsessie

18 april 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Op 25 april organiseert Sopra Banking Software een Lunch & Learn in Brussel. Tijdens de uitgebreide lunchsessie zullen drie experts aan de aanwezigen uitleggen hoe zij het naleven van de nieuwe Europese regels rondom instant payments in hun voordeel kunnen inzetten.

Instant payments zijn elektronische transacties die realtime worden verwerkt en bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. In tegenstelling tot traditionele betalingen bieden instant payments directe toegang tot financiële middelen, waardoor transacties efficiënter en sneller verlopen.

Het betaallandschap staat op het punt een grondige verschuiving te ondergaan met de goedkeuring van de Instant Payments Verordening door de Europese Commissie in 2024. De klok tikt. Banken moeten snel handelen om aan deze nieuwe regelgeving te voldoen.

‘Turning Compliance into Benefits’: Instant Payments-lunchsessie

Naast gastheer Sopra Banking Software zijn ook Febelfin en RedCompass Labs vertegenwoordigd met een spreker. De lunch zal aanvangen met een overzicht van de belangrijkste punten en deadlines uit de nieuwe verordening.

Vervolgens komt de impact van de regulering op banken aan bod en worden strategieën gedeeld die kunnen helpen om alle deadlines te halen. Tot slot zal antwoord worden gegeven op de vraag hoe banken niet alleen compliant kunnen zijn aan nieuwe regels, maar deze ook in hun eigen voordeel kunnen omzetten.

Inschrijven kan hier.