Sopra Banking Summit: ‘Feel the Finance Beat’

06 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Sopra Banking Software heeft de tweede editie van zijn Sopra Banking Summit aangekondigd. Het succes van de eerste editie vormde daarbij een belangrijke motivatie: vorig jaar verwelkomde het event meer dan 5.000 deelnemers en werden er ruim zestig sessies onder leiding van experts uit de financiële en bancaire sector georganiseerd.

Het event zal van 17 tot en met 21 oktober 2022 plaatsvinden – wederom in hybride vorm – met digitale kennissessies, workshops en lokale activiteiten in Parijs, Londen en Brussel.

Financiële instellingen en fintechs van over de hele wereld komen daarbij samen om drie thema’s bespreken: Customer Engagement (win klanten, verlaag je kosten), Van Open Banking naar Open Finance (de kracht van samenwerken) en het derde onderwerp ‘hoe realiseer je strategische operationele efficiency’.

De sessies worden vormgegeven middels lezingen, ronde tafelgesprekken, demo’s en workshops waarin verschillende experts uit de sector hun toekomstvisie op de financiële en bancaire sector zullen delen en bespreken.

Met de ambitie om een betere financiële wereld te creëren zullen Sopra Banking Software en zijn partners in het ecosysteem ingaan op enkele van de belangrijkste uitdagingen waar de sector voor staat, waaronder social banking, financial inclusion, open banking, next-gen core banking, go-to-cloud, cybersecurity en artificial Intelligence.

“Na een succesvolle eerste editie kan ik met trots aankondigen dat we dit jaar officieel terugkeren met een nog ambitieuzer evenement”, legt Sopra Banking Software-CEO Eric Bierry uit. “Door heel Europa organiseren we nu ook lokale activiteiten. Dit evenement is een kans om samen de toekomst voor de bank van morgen te bedenken.”