Hyperbitcoinization centraal thema bij Bitcoin Amsterdam

01 september 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Bitcoin Magazine, organisator van ’s werelds grootste en langstlopende Bitcoin-conferentie, trapt hun Europese tour af in Amsterdam. Het driedaagse event wordt georganiseerd in samenwerking met Amsterdam Decentralized en Westergas en vindt plaats op het gelijknamige Westergasterrein in Amsterdam.

De conferentie vindt plaats van 12 tot 14 oktober en brengt Bitcoin-experts, -vernieuwers en -denkers uit de regio (en de wereld) samen om de nieuwste ontwikkelingen en trends in de industrie te bespreken. De ‘hyperbitcoinization’ – kortweg het streven dat Bitcoin de standaard van het waardesysteem van de wereld wordt – zal één van de centrale thema’s van het evenement zijn.

Bitcoin Amsterdam is de eerste grote conferentie van Bitcoin Magazine buiten Noord- en Zuid-Amerika en is bedoeld om de Europese deelnemers te inspireren met de boodschap dat “geen enkele regio achterblijft" in het streven naar hyperbitcoinization. De organisatoren noemen Europa namelijk de meest onzekere regio op het gebied van wet- en regelgeving ter wereld.

Amsterdam trapt af

“Hoewel Europa achterloopt op andere regio’s als het gaat om de acceptatie door wetsmakers en overheden, behoort de vraag van gewone beleggers en instellingen tot de hoogste ter wereld”, legt Bitcoin Magazine-CEO David Bailey uit. “Bovendien speelt de Europese gemeenschap van Bitcoin-ontwikkelaars en -innovators een belangrijke rol in de toekomst van de ontwikkeling en vormgeving van ’s wereld meest vooraanstaande digitale munt.”

De Bitcoin Magazine-topman stelt verder dat Europa al meer dan vijfhonderd jaar voorop loopt op het gebied van financiële en technologische innovatie. Volgens Bailey heeft juist Amsterdam een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het moderne bankwezen, waardoor de Nederlandse hoofdstad de perfecte keuze is voor de aftrap van de Europese tour van Bitcoin Magazine.

“Hoewel de Europese regelgevers tot nu traag zijn geweest om het potentieel van Bitcoin op waarde te schatten, blijkt uit de geschiedenis van Europa en de aanhoudende vraag naar Bitcoin dat onze community ondersteuning én richting kan geven aan de Europese instanties om ons gezamenlijke doel van hyperbitcoinization te realiseren."

Meer informatie over het event is hier te vinden.