Sopra Banking Software en NIBC verlengen 10-jarige partnership met vijf jaar

14 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Sopra Banking Software en NIBC hebben nog eens vijf jaar geplakt op hun al tien jaar lopende samenwerking. Als onderdeel van het verlengde partnership wil de Haagse bank zijn spaarbankactiviteiten overzetten naar het next-generation banking platform van het techbedrijf.

Het next-gen banking platform van Sopra Banking Software is ontworpen om de nieuwste technologieën en mogelijkheden binnen de financiële sector te kunnen ondersteunen. Het platform stelt banken in staat om strategische doelen te bereiken en volledig te profiteren van de potentie van cloud-native technologieën.

“We zijn verheugd om NIBC verder te ondersteunen bij hun digitale transformatie”, legt Tom Lambrecht (Country Manager Benelux & Nordics) uit. “Met ons platform stellen we NIBC in staat om hun activiteiten te stroomlijnen, de klantervaring te verbeteren en kansen te benutten in de altijd dynamische financiële sector.”

Sopra Banking Software en NIBC verlengen 10-jarige partnership met nog eens vijf jaar

Lambrecht stipt daarnaast aan dat het tienjarige partnerschap getuigt van de kracht van de samenwerking en de waarde die Sopra Banking Software biedt aan NIBC. Daarnaast versterkt het techbedrijf volgens de Country Manager met de verlenging ook zijn eigen positie als toonaangevende leverancier van IT-oplossingen in de Nederlandse financiële sector.

Ook vanuit NIBC klinken er lovende woorden over de verlenging van de samenwerking. “Sopra en NIBC werken al langere tijd samen om onze spaarklanten in Nederland en België zo goed mogelijk te bedienen”, legt Anke Schlichting (Raad van Bestuur) uit. “We kijken uit naar een voortzetting van onze samenwerking en het samen creëren van waarde voor onze klanten.”