NIBC

De geschiedenis van NIBC (voorheen de Nationale Investeringsbank) is nauw verbonden met de maatschappelijke en economische ontwikkelingen in Nederland.

NIBC is de ondernemende bank voor ondernemende mensen. Wij zijn een bank die vooruit denkt en hebben een ‘can do’-instelling. Wij noemen dit onze ‘yes’-mentaliteit. We zijn flexibel en schakelen snel en denken en handelen als ondernemers om onze zakelijke klanten te steunen bij het op- en uitbouwen van hun bedrijf.

Ondernemende en zelfbewuste particuliere klanten kunnen bij onze Consumer Bank terecht voor eenvoudige en transparante producten. Zo bieden wij woninghypotheken en internetsparen aan via NIBC Direct in Nederland, Duitsland en België.

Wat we doen

Of wij ons nu bezighouden met corporate finance, kapitaalmarktoplossingen, financieringen of co-investeringen, al onze activiteiten zijn erop gericht u te helpen complexe problemen op te lossen en uw strategische ambities te verwezenlijken. Voor elke transactie stellen wij een zorgvuldig geselecteerd, multidisciplinair team samen.

Onze Consumer Banking activiteiten omvatten hypotheken via een aantal distributiepartners en internetsparen via NIBC Direct in Nederland, Duitsland en België.

Onze Corporate Banking activiteiten bestaan uit (mezzanine-)financieringen, fusies en overnames, kapitalisatieadvies, leveraged finance, structured finance, research, effectenbemiddeling en kapitaalmarktoplossingen. Met vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Frankfurt, Londen en Brussel zijn wij bij uitstek in staat om al deze kennis in uw voordeel te laten werken.

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende sectoren:

  • Food, Agri & Retail & Health
  • Industrie
  • Telecom, Media, Technology & Services
  • Commercieel vastgoed
  • Scheepvaart & Intermodaal Transport
  • Olie & Gas
  • Infrastructuur & Duurzame Energie

De klant centraal

Bij NIBC heeft de klant de hoogste prioriteit. Wij werken voor bedrijven, financiële instellingen, institutionele beleggers, financiële sponsors, family offices, ondernemende investeerders en particuliere klanten. Om onze klanten optimaal te laten profiteren van ons inzicht in en onze kennis van hun bedrijf en sector, investeren wij in duurzame relaties. Wij werken samen met u maatoplossingen uit die zijn afgestemd op uw veranderende zakelijke behoeften. Doet zich binnen uw bedrijf een belangrijke ontwikkeling voor, dan staan wij voor u klaar. Op de kritieke momenten voor uw bedrijf kunt u op ons vertrouwen.

NIBC | Nieuws