Pensioenfonds Thales Nederland besteedt uitvoering uit aan Centric

22 januari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De komende vijf jaar neemt IT-dienstverlener Centric de uitvoering van de pensioenen van Thales Nederland over. Daarmee zet Centric een nieuwe stap in de financiële sector. In totaal gaat het om een fonds met een beleggingswaarde van €1,3 miljard, verdeeld over 4.700 deelnemers.

Vorige week nog was Centric in het nieuws vanwege een nieuwe directie voor de finance-tak. Die moet gaan zorgen voor een sterkere positie van het Goudse IT-bedrijf in de financiële sector. Amper een week later meldt Centric dat het de pensioenuitvoeringsactiviteiten van het fonds van Thales Nederland overneemt. Thales is een wereldwijde elektronicaonderneming. In Nederland levert het hoofdzakelijk elektronische apparatuur aan defensie, zoals radar- en infraroodapparatuur.

Dienstverlening al deels operationeel

Stichting Pensioenfonds Thales Nederland (SPTN) is opgebouwd door zo’n 4.700 deelnemers en heeft een beleggingswaarde van €1,3 miljard. De uitvoering ervan is de komende vijf jaar in handen van Centric. Op het moment van schrijven is de dienstverlening al deels operationeel. Deelnemers met vragen of verzoeken komen inmiddels al binnen bij Centric. De volledige overbrenging en implementatie van de IT-omgeving is naar verwachting voltooid voor het einde van het huidige kwartaal.

Pensioenfonds Thales Nederland besteedt uitvoering uit aan Centric

Dirk Jan de Bruijn is voorzitter bestuur van SPTN en licht het besluit toe: “Wij hebben voor Centric gekozen omdat zij digitale dienstverlening als speerpunt zien en de noodzakelijke investeringen zullen doen in de primaire (administratieve) systemen. Tevens voeren zij hun diensten uit tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding. We verwachten met Centric een partner te hebben die goed voorbereid is op de toekomst.”

Relatieve nieuwkomer

Voor Centric is het verwerven van SPTN als klant een nieuwe stap in de financiële sector en maakt het weer een stukje ambitie waar. Marianne de Boer, directeur Centric Pension and Insurance Solutions: “Wij zijn enorm trots dat SPTN voor Centric heeft gekozen. Als relatieve nieuwkomer op de pensioenmarkt hebben we al laten zien een waardevolle partner te zijn - onze diepgaande kennis van zowel pensioenuitvoering als ICT maakt ons uniek binnen de sector. Thales kan met Centric als partner rekenen op enthousiaste en kundige professionals en innovatieve slagkracht.”