Centric staakt overnamegesprekken met pensioenuitvoerder AGH

03 februari 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Centric laat via een persbericht weten af te zien van een overname van pensioenuitvoerder AGH, voluit Administratie Groep Holland. Het IT-concern laat weten dat – ondanks een afspraak van exclusiviteit – AGH ook met andere partijen in gesprek zou zijn geweest.

Het is nog maar kort geleden dat Centric een nieuwsbericht de deur uit deed rond het voornemen om pensioenuitvoerder AGH over te nemen. De Goudse zakelijk dienstverlener zag in AGH een geschikte partij om zijn positie in de pensioensector verder uit te bouwen. Onder AGH vallen vier bedrijfstakpensioenfondsen met in totaal zo’n 230.000 deelnemers. Van een overname gaat het echter niet komen. 

Bij de opstart van de onderhandelingen had Centric om exclusiviteit gevraagd, wat zoveel betekent als dat AGH niet met andere partijen over een overname zou spreken. In een verder kort persbericht laat Centric blijken dat AGH zich niet aan die afspraak gehouden zou hebben en dat is voor de IT-onderneming aanleiding om de overnamegesprekken te staken. 

“De directie van Centric heeft er voor gekozen de onderhandelingen in dit stadium te beëindigen en zich te focussen op de eigen groeistrategie, de ambitie om voor pensioenfondsen en -verzekeraars een belangrijke speler te blijven”, zo valt in het persbericht te lezen. Naast de pensioen- en verzekeringswereld is Centric ook actief in de bankensector, onder meer als IT-partner van De Nederlandsche Bank (DNB).