Rabo certificaathouders gaan akkoord met beursgang

15 januari 2014 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

De houders van de Rabobank ledencertificaten hebben ingestemd met een beursgang. Vanaf 27 januari 2014 zijn de Rabobank Certificaten verhandelbaar aan Euronext Amsterdam. Van de aanwezige ledencertificaathouders stemde 99,79% voor de beursgang. Wel kreeg het bestuur van Rabobank kritiek over de wijze waarop de bank de afgelopen periode heeft gecommuniceerd over haar plannen met de ledencertificaten.

Rabobank ledencertificaten definitief naar de beurs

Rabobank kondigde op 3 december 2013 aan haar ledencertificaten naar de beurs te brengen zodat het ook voor externe beleggers mogelijk wordt te investeren in de Rabobank. Rabobank hoopt hiermee de verhandelbaarheid van haar ledencertificaten te vergroten. Het afgelopen jaar was de vraag naar de certificaten vanuit de eigen leden vaak onvoldoende om het toenemende aanbod op te kunnen vangen. Tot nu toe was het Rabobank zelf die dan deze certificaten opkocht.

Rabo certificaathouders gaan akkoord met beursgang

Na een toelichting door CFO Bert Bruggink en de beantwoording van vragen van de aanwezigen hebben de certificaathouders met een meerderheid van 99,79% van de stemmen ingestemd met de voorgestelde wijzigingen.  Nu de huidige houders van de ledencertificaten akkoord zijn met een beursgang worden de certificaten op 27 januari verhandelbaar aan Euronext Amsterdam.

Gevolgen voor de huidige houders van de ledencertificaten

De beursgang van de Rabobank certificaten heeft gevolgen voor de huidige houders van de certificaten. Het voordeel voor de houders is dat zij meer mogelijkheden hebben om hun certificaten te verkopen, ook nadat Rabobank is gestopt met de opkoop hiervan. Daarnaast wordt de minimum beoogde vergoeding voor bezitters van de certificaten verhoogd van 5,2% naar 6,5%. Daartegenover zullen de huidige bezitters te maken krijgen met een verhoogd risico, de minimumgarantieprijs van €25 komt namelijk te vervallen. De prijs van een certificaat wordt na beursgang bepaald door vraag en aanbod en dit betekent een hoger risico voor de houders. Net als obligatiehouders kan de waarde van de certificaten waardeloos worden als Rabobank in de problemen komt.

Gerelateerde berichten

Vraag naar Rabobank ledencertificaten neemt na maanden weer toe
Rabobank brengt ledencertificaten naar de beurs
Rabobank wil ook certificaten verkopen aan niet-leden 
Weer meer verkoop van Rabobank ledencertificaten
Rabobank: Beleg minder in onze Ledencertificaten
Rabobank neemt afscheid van haar ledencertificaten
Verkoopgolf ledencertificaten Rabobank houdt aan