Vraag naar Rabo ledencertificaten neemt weer toe

02 januari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Op de laatste interne handelsdag van 2013 is de vraag naar Rabo ledencertificaten hoger dan het aanbod. Dat meldt het Financieele Dagblad. Een groot deel van 2013 was van het tegenovergestelde sprake. Een mogelijke verklaring hiervoor is volgens Rabobank de aankondiging dat eind januari de Rabo certificaten te koop zijn op de beurs.

Vraag naar Rabo ledencertificaten hoger dan het aanbod 

Sinds begin 2013 stijgt het aantal ledencertificaten dat te koop wordt aangeboden sterk. In juni van dit jaar werden 15 miljoen certificaten aangeboden, in januari waren dit er nog 3,5 miljoen. Begin oktober werd bekend dat de verkoopgolf van ledencertificaten aanhoudt. Naar aanleiding van een brief, waarin Rabobank haar leden wijst op de risico's van de certificaten, bieden veel leden hun certificaten te koop aan.

Vraag naar Rabo ledencertificaten neemt na maanden toe

Tijdens de laatste interne handelsdag waarop de certificaten konden worden verhandeld lijkt een kentering zichtbaar. Voor het eerst sinds maanden is de vraag naar Rabo ledencertificaten weer groter dan het aanbod. In december bedroeg de vraag 16 miljoen certificaten, tegenover een aanbod van 10 miljoen. "We vermoeden dat een deel van de certificaathouders die eerder uitstapten, weer is ingestapt’, zei een woordvoerder maandag tegen het FD. Daarnaast zal de verhoging van de vergoeding voor bezitters van de certificaten van 5,2% naar 6,5 de vraag mogelijk positief hebben beïnvloed.

Gerelateerde berichten:
- Rabobank brengt ledencertificaten naar de beurs
Rabobank wil ook certificaten verkopen aan niet-leden 
Weer meer verkoop van Rabobank ledencertificaten
Rabobank: Beleg minder in onze Ledencertificaten
Rabobank neemt afscheid van haar ledencertificaten
Verkoopgolf ledencertificaten Rabobank houdt aan