Weer recordaantal Rabo ledencertificaten verkocht

07 november 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Leden van Rabobank hebben in oktober een recordaantal ledencertificaten verkocht. In oktober werden 14,9 miljoen ledencertificaten verkocht tegenover ongeveer 6 miljoen vorige maand.

Meer dan verdubbeling van het aantal verkochte ledencertificaten

Het aantal verkochte Rabo ledencertificaten is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorige maand. Volgens de coöperatieve bank komt dit voornamelijk door de brief de bank heeft verstuurd aan de houders van de certificaten om hen te wijzen op de risico's van de belegging en het advies te geven om maximaal 20% van hun vermogen in de ledencertificaten onder te brengen. Daarnaast heeft de hoge schikking, die de bank is overeengekomen voor haar rol in het Libor-schandaal, gezorgd voor een extra stijging van de verkoop van ledencertificaten, aldus een woordvoerder van Rabobank tegen het Financieele Dagblad.

Rabobank - Verkoop Ledencertificaten

Opkoop door Rabobank zelf

De Rabobank wil niet meer zo afhankelijk zijn van de ledencertificaten. De kapitaalstrategie van de coöperatieve bank is gericht op het afbouwen van het aandeel ledencertificaten in het core tier-one kapitaal naar een omvang die aansluit bij de huidige marktomstandigheden.

Nu garandeert Rabobank een minimumprijs van €25 door zelf certificaten op te kopen als de vraag kleiner is dan het aanbod. Ook in oktober heeft Rabobank het overgrote deel van de certificaten zelf moeten inkopen.

De opkoopmogelijkheden van de Rabobank zijn echter begrensd. Om te voorkomen dat de prijs van Rabo ledencertificaten onderuit zal gaan als de vraag naar deze certificaten verder daalt wil Rabobank haar certificaten ook kunnen verkopen aan niet-leden.

Gerelateerde berichten:
Rabobank wil ook certificaten verkopen aan niet-leden
Weer meer verkoop van Rabobank ledencertificaten
Rabobank: Beleg minder in onze Ledencertificaten
Rabobank neemt afscheid van haar ledencertificaten
Verkoopgolf ledencertificaten Rabobank houdt aan