Rabobank organiseert Dag van het Nieuwe Financieren

29 september 2016 Banken.nl 3 min. leestijd

Vandaag organiseert Rabobank op 17 locaties door het hele land de Dag van het Nieuwe Financieren. Tijdens dit landelijke evenement kunnen ondernemers deelnemen aan workshops over trends en ontwikkelingen op het gebied van financieren, wordt er een pitchwedstrijd georganiseerd en volgt ’s avonds een online nabeschouwing met twee online seminars.

Van 27 tot 30 september vindt deze week de Amsterdam Capital Week (ACW) plaats. De hele week worden in Amsterdam verscheidene evenementen georganiseerd die in het teken staan van de financiering van startups en het investeren in nieuwe veelbelovende ondernemingen. In totaal komen er naar verwachting ruim 500 investeerders en 2.000 binnenlandse en buitenlandse startups op de Amsterdamse evenementenreeks af. 

Een van de ACW-evenementen van vandaag (29 september) is de Dag van het Nieuwe Financieren. De Dag van het Nieuwe Financieren wordt georganiseerd door ACW-Premium Partner Rabobank en beperkt zich niet tot Amsterdam alleen. Over het hele land vinden in 17 locaties* gelijktijdig edities van het evenement plaats, dat in het teken staat van nieuwe vormen van bedrijfsfinancieringen, zoals stapelfinanciering, crowdfunding en leasen van bedrijfsmiddelen en machines. Het evenement richt zich op ambitieuze startende ondernemers die meer willen over de beste manieren om aan financiering te komen.

Rabobank organiseert Dag van het Nieuwe Financieren

De dag wordt afgetrapt met een inloopspreekuur waar adviseurs en accountmanagers van de Rabobank klaar staan om vragen van ondernemers te beantwoorden en advies te geven over hun ondernemings-plannen. Deze mogelijkheid blijft uiteraard ook bestaan tijdens de rest van het dagprogramma dat verder bestaat uit verscheidene workshops, een pitchwedstrijd en een online avondprogramma.

In de workshops vertellen experts van de Rabobank, of van partners waar de Rabobank mee samenwerkt, over verschillende trends en ontwikkelingen op het gebied van financieren. Zo is er een workshop over stapelfinanciering – het combineren van verschillende financieringsvormen om het benodigde ondernemingskapitaal bij elkaar te krijgen – over crowdfunding, verzorgd door Collin Crowdfund, en over leasen als financieringsvorm voor machines, 3D-printers en andere bedrijfsmiddelen, verzorgd door DLL. Ook zijn er workshops over het geven van een goede pitch en het opstellen van een goede financieringsaanvraag en een overtuigend ondernemingsplan.

Tijdens de pitchwedstrijd nemen ondernemers het tegen elkaar op om de meest ‘ijzersterke’ plannen of grootste succesverhalen te vertellen. Aan de wedstrijd is een selectie van de beste verhalen vooraf gegaan door een deskundige jury. Deze ondernemers zijn uitgenodigd om hun pitch te doen voor jury en publiek op een van de 17 locaties. De winnaars (1 per regio) worden uitgelicht in een reportage in Dichterbij, het ondernemersmagazine van Rabobank, inclusief een fotoshoot. Ook worden zij uitgenodigd voor de masterclass ‘9+ klantbeleving’ verzorgd door leasespecialist DLL.

Avond van het Nieuwe Financieren
Na het programma overdag volgt er ’s avonds een online uitzending. In dit avondprogramma wordt tijdens een tafelgesprek teruggeblikt op de dag en verzorgt de Rabobank twee korte online seminars: ‘Het nieuwe financieren en groei’ en ‘Het nieuwe financieren en duurzaam ondernemen’.

De Dag van het Nieuwe Financieren wordt gehouden op zeventien plekken

* De activiteiten rondom de Dag van het Nieuwe Financieren vinden plaats in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Apeldoorn, De Lier, Doetinchem, Drachten, Druten, Etten-Leur, Geldrop, Goes, Hengelo, Herten, Lelystad, Tilburg, Vianen en Zwolle.