MeDirect komt naar Nederland

11 mei 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Het mobiele bankplatform MeDirect komt naar Nederland. De broker en digitale vermogensbeheerder – sinds 2006 actief in Europa – stelt zich te willen richten op een grote groep Nederlanders die door de “traditionele banken en vermogensbeheerders wordt overgeslagen”.  

De markt voor vermogensbeheer wordt groter en jonger. Steeds meer mensen hebben behoefte aan een partij die ze op een toegankelijke manier helpt hun financiële toekomst vorm te geven. Volgens MeDirect ontbreekt het daaraan op de huidige markt. De nieuwkomer stelt dat veel grootbanken geen advies meer geven en alleen de vermogende consumenten bij private banken terechtkunnen.

“Met onze Wealth SuperApp springen we in dat gat”, legt Job Mantz (Country Manager van MeDirect) uit. “Bij veel banken en vermogensbeheerders staat de klant, ondanks alle beloftes, helemaal niet centraal. Bij ons wel. Het gaat om jou: jouw geld en jouw keuzes.”

Job Mantz, Country Manager van MeDirect

MeManaged en MeSolo

Met ‘MeManaged’ – de vermogensbeheeroplossing van MeDirect – richt het mobiele bankplatform zich vooral op consumenten die voor private banken te klein zijn. “Wij zijn de private bank voor iedereen,” vervolgt Mantz zijn uitleg. “Bij een private bank moet je een hoop geld meebrengen en dan mag je een keer per jaar op de koffie komen. Wij bieden hetzelfde niveau van dienstverlening als een private bank, maar dan voor iedereen en zonder alle gedoe.”

MeDirect biedt vermogensbeheer vanaf een inleg van € 2.000 en € 100 per maand. De nieuwkomer werkt samen met het bekende BlackRock. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we de klant het beste van twee werelden bieden: een actief beheerde portefeuille met behulp van een Value-at-Risk-model en passieve producten (ETF's) om de kosten laag te houden”, voegt Mantz toe.

Naast vermogensbeheer kunnen mensen bij MeDirect middels MeSolo ook zelfstandig beleggen. “MeSolo biedt beleggers toegang tot 17 aandelenbeurzen in Europa en daarbuiten, en tot een ruim aanbod in fondsen en ETFs. Klanten betalen geen transactiekosten voor de aan- en verkoop van ETF’s en beleggingsfondsen.”

106.000 klanten

Tot slot stipt Mantz aan dat de van origine Maltese bank onder toezicht staat van de Europese Bank en de Malta Financial Services Authorities die deposito’s dekt tot €100.000 per persoon en per bank. Sinds de start van de bank hebben meer dan 106.000 klanten (uit onder meer België) in het totaal al ruim € 4,3 miljard spaargeld en beleggingen aan MeDirect toevertrouwd.

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.