Rabobank en ING partners Amsterdam Capital Week

27 september 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Deze week vindt de Amsterdam Capital Week (ACW) plaats, een evenementenreeks van meer dan 25 evenementen in Amsterdam waarbij ruim 500 investeerders in contact worden gebracht met meer dan 2.000 startups. Rabobank heeft zich als Premium Partner verbonden aan de ACW, en ook ING levert een bijdrage.

In 2015 werd voor het eerst in Amsterdam de Amsterdam Capital Week georganiseerd. De evenementenreeks is een initiatief van StartupAmsterdam, een ecosysteem van startups in en rondom Amsterdam dat bijdraagt aan de positie van Amsterdam als startuphoofdstad van de Europese westkust. Amsterdam Capital Week is een week van evenementen gefocust op startups en de financiering daarvan door investeerders. Het idee ontstond vanuit de ambitie om startups ‘echt’ in connectie te brengen met bronnen van kapitaal en ruimte te creëren waar startups en investeerders elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en waar ideeën gepitcht kunnen worden.

Van 26 tot en met 30 september wordt in 2016 de tweede editie van de evenementenweek georganiseerd. Dit jaar bestaat de week uit een reeks van meer dan 25 evenementen verspreid over Amsterdam, en zullen naar verwachting ruim 2.000 startups van over de hele wereld afreizen naar Amsterdam om in contact te komen met meer dan 500 investeerders, angel investors, venture capitalists en crowdfunders. Voor deze editie heeft Rabobank zich aan de evenementenweek verbonden als Premium Partner en sponsor.

Rabobank en ING partners Amsterdam Capital Week

Maarten Rosenberg, Director Business Banking bij Rabobank, vertelt: “In Amsterdam voel ik de spanning stijgen. De spanning van een aantrekkende economie en tot de verbeelding sprekende innovaties. Het zijn deze innovaties die de economische groeimotor draaiende houden en een impuls vormen voor de werkgelegenheid. Als trotse partner van de Amsterdam Capital Week blijf ik graag op de hoogte en raak ik geïnspireerd hierdoor.”

Als onderdeel van de Amsterdam Capital Week organiseert Rabobank de ‘Dag van het nieuwe financieren’. Tijdens deze dag verzorgt de grootbank meerdere workshops, waaronder een pitchtraining, een sessie over crowdfunding – in samenwerking met Collin Crowdfund – en een workshop over leasen, met Rabobank-dochter DLL als gastheer. De ‘Dag van het nieuwe financieren’ vindt plaats op 29 september in startup-hub B.Amsterdam.

Naast Rabobank levert ook ING een bijdrage aan de Amsterdam Capital Week. Zo heeft ING zich als sponsor en partner verbonden aan Get in the Ring, een van oorsprong Nederlands evenement waar ondernemers hun ideeën pitchen voor een groep investeerders vanuit een ronde ‘box-ring’ dat anno 2016 wordt georganiseerd in 64 verschillende landen. Daarnaast stelt de grootbank zijn kantoor in Amsterdam beschikbaar voor de ConTech Matchmaking Meetup, een ander evenement tijdens de Amsterdam Capital Week waar startups in de bouw & infrasector in contact komen met volwassen bedrijven uit die sector. Gastheer ING verzorgt tijdens het evenement – dat vandaag plaatsvindt – voor de aanwezigen een keynote over “The Agile Way of Working”.