Rabo, ABN en ING blijven goed scoren als werkgever

08 juni 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Ondanks het verslechterde imago van de grootbanken sinds de crisis, blijven deze banken goed scoren als werkgever. In de top 50 favoriete werkgevers ranking van zakenmagazine Intermediair staan Rabobank, ABN AMRO en ING weer in de top 10. Rabobank staat op plaats 4 en ABN AMRO en ING zijn ten opzichte van vorig jaar van plaats gewisseld, ABN AMRO stijgt naar de 5de plaats, terwijl ING twee plaatsen daalt naar de 7de plek. 

Intermediair Imago Onderzoek 2015
Ieder jaar onderzoekt zakenmagazine Intermediair de positie van werknemers op de arbeidsmarkt en specifieker binnen een functiegroep en een bedrijf. Het onderzoek draagt de naam ‘Intermediair Imago Onderzoek’ en laat zien wat werknemers belangrijk vinden bij de keuze voor een bepaald bedrijf of een bepaalde functie. Voor de 2015 editie werden zo’n 4.000 hoogopgeleiden onder de 45 jaar gevraagd naar hun visie over hun werk en naar hun toekomstperspectief. In het onderzoek worden vragen gesteld over het beeld dat hoogopgeleiden hebben van hun huidige werkgever, de sector waarbinnen zij werken en over hun persoonlijke verwachtingen voor de toekomst. Maar de belangrijkste vraag van het onderzoek luidt: wie is je favoriete werkgever?

Intermediair - Hoog opgeleide personen

Favoriete werkgever van Nederland
Aan de hand van de antwoorden op die vraag wordt ieder jaar een top 50-ranking opgesteld van de ‘favoriete werkgevers van Nederland’. Opvallend is dat er ten opzichte van vorige editie geen nieuwe bedrijven zijn bijgekomen in de top 7. Wel zijn de top 7 bedrijven van plaats verwisseld. De lijst wordt dit jaar aangevoerd door luchtvaartmaatschappij KLM, de #6 van vorig jaar, en op nummer 2 volgt Shell, de favoriet van 2014. De top drie wordt net als vorig jaar afgesloten door Philips.

Favoriete werkgever van Nederland

Banken
Ondanks het verslechterde imago van bankenblijven de Nederlandse grootbanken goed presteren in de lijst. Zoals ieder jaar staan Rabobank, ABN AMRO en ING in de top 10. Populairst is wederom de Rabobank, de nummer 2 van vorig jaar, op plaats 4. In 2013 stond Rabobank zelfs op #1 in de top 10. ABN AMRO en ING zijn ten opzichte van vorig jaar van plaats gewisseld, ABN AMRO stijgt naar de 5de plaats, terwijl ING twee plaatsen daalt naar de 7de plek. SNS Reaal sluit dit jaar de top 50 af, en staat vier plaatsen lager dan in 2014.

Andere rankings
Ook in andere werkgever ranglijsten presteren de banken goed. Zo stonden Rabobank, ING en ABN AMRO eind vorig jaar op nummer 1, 2 en 3 van de favoriete eerste werkgevers ranking, en prijkten zij tevens in 2014 met stijgende posities in de top 25 favoriete werkgevers van Intelligence Group.