Rabobank, ING en ABN AMRO populaire werkgevers

26 juni 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Rabobank was de afgelopen vijf jaar de populairste werkgever onder Nederlandse hoogopgeleiden in het kader van het Intermediair Imago Onderzoek. In de editie van 2014 moet de bank alleen Shell, de nummer 2 van vorig jaar boven zich dulden. Ook ING en ABN AMRO staan dit jaar in de top tien van de populairste werkgever ranking van vakblad Intermediair.

Intermediair Imago Onderzoek
Al ruim tien jaar meet vakblad Intermediair ieder jaar het arbeidsimago van Nederlandse organisaties onder ruim 4.000 HBO’ers en WO’ers tot 45 jaar. In het Intermediair Imago Onderzoek (IIO), uitgevoerd door Motivaction, wordt gekeken naar de ambities, wensen en verwachtingen van studenten ten aanzien van werkgevers. De 50 populairste bedrijven worden opgenomen in de uiteindelijke ranglijst. Een overzicht van de top 10 van populairste werkgevers: 

Rabobank ING en ABN AMRO populaire werkgevers

De afgelopen vijf jaar werd de lijst aangevoerd door Rabobank, maar na vorig jaar al naar plek twee te zijn gestegen, heeft Shell dit jaar de Rabobank van de eerste plaats verstoten. Philips weet net als de afgelopen twee jaar de derde plek te behouden. De top tien wordt verder aangevuld door Unilever (#4), grootbanken ING (#5) en ABN AMRO (#7), en luchtvaartmaatschappij KLM en brouwerij Heineken (#9).