Rabo, ING en ABN AMRO favoriete eerste werkgevers

27 november 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Carrièrespecialist Memory Group heeft de 2014 editie van zijn ‘First Employers’ ranking uitgebracht, een jaarlijks onderzoek dat de favoriete eerste werkgevers van studenten en young professionals in kaart brengt. In de top 50 van dit jaar zijn 7 organisaties uit de financiële sector vertegenwoordigd. Rabobank, ING en ABN AMRO komen daarbij als beste uit de bus in de categorie Finance. De Nederlandsche Bank staat op de vijfde plaats in de ranking.

First Employers onderzoek
First Employers is een jaarlijks onderzoek naar de 50 populairste eerste werkgevers van Nederland onder studenten en starters. Het onderzoek, uitgevoerd door Memory Group (o.a. bekend van carrièreplatform Jobnet en De Nederlandse Carrièredagen), werd gehouden onder zo’n 1.100 studenten (vanaf een jaar vóór afstuderen) en young professionals (t/m 5 jaar werkervaring) op met name WO en HBO niveau. De respondenten werden gevraagd naar hun eerste en tweede voorkeur van potentiële werkgevers. Nieuw in deze editie ten opzichte van voorgaande rankings is dat de eindscores zijn herwogen naar de werkelijke samenstelling van de doelgroep in Nederland*.

Favoriete eerste werkgevers

Bankensector
Dit jaar haalden 7 organisaties uit de financiële de ‘favoriete werkgevers’ ranking, binnen de categorie ‘Finance’. De hoogst genoteerde bank in deze top-7 is Rabobank, te danken aan het imago van de bank (17%) en de werkzaamheden en inhoud van de functie (17%). Op respectievelijk de tweede plek en derde plek volgen grootbanken ING en ABN AMRO. Verder staan onder meer De Nederlandsche Bank (DNB), Aegon, Achmea en Delta Lloyd in de lijst.

De First Employers 2014 top 50 ranking wordt aangevoerd door Shell, Google en Unilever, de koploper van afgelopen jaar. Bierbrouwer Heineken en luchtvaartmaatschappij KLM completeren de top vijf.

Shell - Google - Unilever - KLM - Heineken

* Hiertoe is gebruik gemaakt van de meest recente gegevens van het CBS.