ABN AMRO uitgeroepen tot dé bank voor vermogende vrouwen

16 november 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rijke vrouwen kunnen in hun zoektocht naar een bank het beste aankloppen bij ABN AMRO. De bank heeft namelijk de award ‘Best Private Bank for Wealthy Women’ in de wacht gesleept in de categorie ‘Best Private Bank in The Netherlands’.

De prijs werd onlangs door een 15-koppige jury uitgereikt tijdens de Global Private Banking Awards in Londen. De awards zijn een initiatief van PWM (Professional Wealth Management), onderdeel van de Financial Times Group.

“Vrouwelijke ondernemers worden tijdens elke fase van de groei van een bedrijf geconfronteerd met verschillende specifieke behoeften en barrières”, legt Choy van der Hooft-Cheong (Chief Commercial Officer Wealth Management bij ABN AMRO) uit. “De grootste uitdaging waar we voor stonden was het ontdekken van deze onderliggende barrières.”

ABN AMRO uitgeroepen tot dé bank voor vermogen vrouwen

Door zijn toon te veranderen en oplossingen aan te bieden zoals een netwerk bieden voor vrouwelijke ondernemers, zou ABN AMRO er volgens Van der Hooft-Cheong in geslaagd zijn de barrières weg te nemen en zijn betrokkenheid jegens de doelgroep op de lange termijn te hebben vergroot.

Bekroning

De beleidsaanpassing zou het gevolg zijn van een onderzoek door ABN AMRO over het belang van inclusiviteit in de financiële dienstverlening. Hieruit kwam naar voren dat 67% van de vrouwen wereldwijd het gevoel heeft dat hun financiële adviseur hen niet begrijpt of wil bedienen.

De award is wat Chantal Korteweg (directeur Inclusive Banking) betreft dan ook een bekroning op het onderscheidende werk van ABN AMRO. “We hebben op een aansprekende manier ons publiek bereikt én resultaat behaald, met iets dat opvalt en vernieuwend is.”