Vrouwelijke bankiers prijken in Top 50 Women in Sustainable Finance

09 oktober 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Wat hebben Marieke Blom (Chief Economist & Global Head of Research bij ING), Lidwin van Velden (directievoorzitter NWB Bank), Bianca Tetteroo (CEO Achmea), Jacqueline van den Ende (CEO en oprichter Carbon Equity) en Aafke Keizer (Strategy Director & Chief Sustainable Officer bij Rabobank) met elkaar gemeen? Ze staan allemaal in de Top 50 Women in Sustainable Finance.

De Top 50 belicht vrouwelijke leiders in Nederland die zich inzetten voor duurzaamheid binnen de financiële sector. De lijst is samengesteld door een vakjury onder voorzitterschap van Marguerite Soeteman-Reijnen.

De genomineerden zetten zich volgens de vakjury in voor aantoonbare zichtbaarheid en impact binnen de wereld van sustainable finance. Het gaat hierbij niet alleen om duurzaam beleggen, maar bijvoorbeeld ook om verduurzaming van de hypothekenportefeuille van een bank of het leveren van een bijdrage aan de algemene gezondheid bij een zorgverzekeraar. 

Vrouwelijke bankiers prijken in Top 50 Women in Sustainable Finance

“De genomineerden geven duurzaamheid niet alleen een gezicht”, legt Soeteman-Reijnen uit. “Deze dames nemen eigenaarschap, wekken vertrouwen en creëren zowel intern als extern essentiële resultaten.”

Initiatiefnemers Nicolette Loonen (Founding Partner van TOSCA) en WIFS streven naar een (duurzame) toekomst waarin de financiële sector even divers en inclusief is als de samenleving. “Het vertrouwen in de sector moet worden hersteld en WIFS is ervan overtuigd dat de inbreng van feminiene waarden hier een grote rol in kan spelen.”

Andere opvallende namen uit de Top 50 Women in Sustainable Finance zijn onder meer Cindy van Oorschot (Programma directeur bij DNB), Marinka van der Meer (Chief Customer Officer bij de Volksbank), Sandra Philippen, Chief Economist bij ABN AMRO), Karin van Dijk (Fundmanager ASN Biodiversiteitsfonds bij ASN Impact Investors), Irene Heems (Head of Climate Change Centre bij de ECB) en Eszter Vitorino Fuleky (Lead Expert Sustainability Advisory bij Van Lanschot Kempen).

De volledige Top 50 Women in Sustainable Finance is hier te vinden.