Compliance Adviseert en de Volksbank slaan handen ineen

21 juni 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

De Volksbank heeft zich als partner aangesloten bij de podcast Compliance Adviseert. De samenwerking stelt de podcastmakers in staat om een “nog breder perspectief” te hanteren om al het reilen en zeilen in de risk- en compliancesector aan het licht te brengen.

De podcast – op 1 november 2022 overgenomen door de Leaders in Finance Group – is opgericht met het doel om risk- en complianceprofessionals op een laagdrempelige manier op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

De podcast richt zich primair op medior- en seniormedewerkers (en op XCO level) die werkzaam zijn binnen het risk- en compliancedomein van de financiële sector. Per aflevering komt een expert op het vlak van Compliance aan het woord.

Compliance Adviseert en de Volksbank slaan handen ineen

Zo passeerden tot op heden onder meer interviews met Gwendolyn van Tunen (directeur Compliance bij de Volksbank), Rob Schotsman (hoogleraar Bank- en Verzekeringsleer aan de Universiteit van Amsterdam), Hanzo van Beuzekom (bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten en van IOSCO) en Tom Loonen (hoogleraar Financieel Recht en Integriteit aan de Vrije Universiteit) de revue.  

Blijven leren

“Met ons partnership met Compliance Adviseert staan we achter de kennisdeling binnen ons vak en het continu inspireren van vakgenoten”, legt de Volksbank uit. “Door hier een bijdrage aan te leveren blijven we leren en ontwikkelen binnen compliance, iets waar wij helemaal achter staan.”

“Wij zijn verheugd met de samenwerking met de Volksbank en zijn vier merken (SNS, RegioBank, ASN Bank en BLG Wonen)", voegt Ernst Beskers (Leaders in Finance Group) toe. “Met de Volksbank als partner krijgt de podcast een nog breder perspectief om risk en compliance professionals op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.”

Naast de Volksbank zijn ook Hyarchis, Partner in Compliance en Deloitte als partner bij Compliance Adviseert aangesloten. Meer informatie over de podcast is hier te vinden.