Leaders in Finance breidt uit en neemt Compliance Adviseert Podcast over

01 november 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Compliance Adviseert Podcast is overgenomen door Leaders in Finance Group. Leaders in Finance wil de podcastreeks niet alleen verder voortzetten, maar ook verder uitbouwen om het bereik te vergroten.  “Uiteindelijk willen we nog meer compliance professionals op de hoogte kunnen brengen van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.”

De Compliance Adviseert Podcast zag drie jaar geleden het levenslicht; op verschillende podcastkanalen zijn inmiddels meer dan honderd afleveringen gepubliceerd. In de loop der jaren is de podcast dan ook uitgegroeid tot een begrip onder complianceprofessionals uit de financiële sector.

Ernst Beskers en Jeroen Broekema (Leaders in Finance Group) stellen al langer interesse te hebben gehad om hun podcast-activiteiten uit te breiden naar het domein van compliance. “De overname van een bestaande succesvolle podcast past daarmee goed binnen de strategie.”

Overigens zijn Broekema en Beskers geen onbekende in de podcastwereld. Het tweetal bracht een jaar geleden een podcastreeks uit die de schimmige wereld van de witwasketen uitlichtte. Later volgden de thema's Bijzonder Beheer en Open Finance.

Leaders in Finance breidt uit en neemt Compliance Adviseert Podcast over

Het huidige concept van de Compliance Adviseert Podcast blijft bestaan. Leaders in Finance wil de podcast wel verder uitbouwen en bijdragen aan het verder onder de aandacht brengen van de podcast in de financiële sector.

De eerste aflevering in de nieuwe structuur staat alweer live – een gesprek met oprichter Erik Reissenweber. Ook worden de eerste nieuwe partners van de podcast geïntroduceerd: Partner in Compliance en Hyarchis.

Go-to plek

“Podcasts over compliance maken met Niek Röselaers en Frederique van Binnebeke en alle experts was een fantastische ervaring”, blikt oprichter en host van Compliance Adviseert Erik Reissenweber terug. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Jeroen en Ernst de podcast zullen voortzetten op een wijze waarmee nog meer compliance professionals er plezier van zullen hebben en wens ze daar veel succes bij.”

Beskers en Broekema zijn onder de indruk van de kwaliteit én kwantiteit van de afleveringen die Compliance Adviseert in de loop der jaren heeft gepubliceerd. “Voor veel compliance professionals en vele anderen is het een ‘go to’ plek geworden om te leren over alle verschillende dimensies van het vak. Wij zien er naar uit om verder te bouwen op het sterke fundament dat is gelegd.”