Mogelijk kondigt tweede ronde hypotheek-investeringsronde aan

15 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Het eerste Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is goed bevallen – vanwege het succes kondigt de vastgoedfinancier een half jaar na dato alweer een tweede investeringsronde aan.

Voorheen konden investeerders bij Mogelijk alleen een-op-een financiering kiezen; waarbij één investeerder één zakelijke hypotheek financiert voor één ondernemer. Middels het fonds krijgen investeerders de kans om vanaf €100.000 in te stappen. De fintech investeert met dit geld in zakelijk vastgoed (met name kantoren en bedrijfspanden).

Het fonds krijgt het eerste recht op hypotheek op de leningen en de fintech sluit voor alle objecten een secundaire opstalverzekering af. Daarmee zou het investeringsfonds een veilige beleggingsoptie zijn met een maandelijks uitgekeerd geprognosticeerd rendement van 5%.

Miranda Landkroon-Wiegmans, Mogelijk

Zekerheid

Wat Mogelijk-directeur Dirk Jan van der Hoeden betreft  is investeren in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds bij uitstek geschikt voor behoudende beleggers. “Het geld wordt gegarandeerd vijf jaar lang geïnvesteerd, dat geeft stabiliteit. Mogelijk ontzorgt bovendien maximaal; na het storten van de inleg heeft de belegger er geen omkijken meer naar.”

“In maart dit jaar introduceerden we het eerste fonds”, vult Fondsmanager Miranda Landkroon-Wiegmans haar collega aan. “Deze was binnen drie maanden gevuld. Na sluiting van het fonds waren binnen zes weken alle zakelijke hypotheken vanuit het fonds versterkt.”

Volgens Landkroon-Wiegmans is er veel behoefte aan kapitaal bij ondernemers. Tegelijkertijd willen beleggers hun vermogen graag aan het werk zetten. “Het mooie is dat deze vorm van beleggen veel zekerheden biedt, hetgeen goed past in de huidige tijdsgeest.”