Florius breidt ‘ouderenstrategie’ uit naar 55-plussers

14 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vijfenvijftigplussers kunnen sinds kort via het intermediair terecht bij Florius voor de financiering van een zogenaamde kangoeroe- of mantelzorgwoning. Daar blijft het overigens niet bij qua ’55-plussers-diensten’. De hypotheekverstrekker heeft namelijk ook een speciale online omgeving gecreëerd waar de desbetreffende doelgroep aan de slag kan om hun woonplan voor de toekomst te creëren.

Op het nieuw gecreëerde platform staan 3D modelwoningen en tips voor 55-plussers die hen helpen om een volgende woonstap te zetten. Daarnaast kunnen hypotheekadviseurs erop terecht voor uitleg van financieringsmogelijkheden voor 55-plussers.

Wat Florius betreft is de strategie-aanpassing een logische. De hypotheekverstrekker benadrukt dat Nederland te maken heeft met de demografische trend van dubbele vergrijzing: “een steeds groter wordende groep 55-plussers, de ook steeds ouder wordt”. Een groep die ook zo lang mogelijk zelfstandig wil blijven wonen. Florius probeert middels zijn aanpak 55-plussers te motiveren om aan de slag te gaan met zijn of haar woonplan voor straks.

Florius breidt ‘ouderenstrategie’ uit naar 55-plussers

“Na je vijfenvijftigste breekt een nieuwe levenswijze aan”, legt Florius-directeur Karin Polman uit. “De kinderen zijn of gaan binnenkort het huis uit en je pensioen komt langzamerhand in zicht.” Wat Polman betreft tijd voor een nieuwe woonstap – een stap die uiteraard bij Florius gezet kan worden. De directeur benadrukt dat de doelgroep niet alleen voor financiering bij Florius kan aankloppen, maar dat het nieuwe platform ook gebruikt kan worden om inspiratie op te doen voor de volgende stap.

“We nemen de bezoekers aan de hand middels een uitgebreide 3D tour. En geven tips voor zowe de 55-plus woonconsument als voor de adviseur. Een gedegen financiering voor het palet aan woonvormen voor senioren mag daarbij uiteraard niet ontbreken. Samen kunnen we 55-plussers helpen om hun woonplan voor de toekomst te maken én te realiseren”, besluit Polman.