Vista Hypotheken heeft in Merlyn van den Berg nieuwe CEO gevonden

09 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Merlyn van den Berg is de nieuwe topbestuurder van Vista Hypotheken. Van den Berg volgt Floor van Workum op, die in de zomer vertrok naar Unigarant.

Vista Hypotheken noemt Van den Berg een bekend gezicht in de hypotheeksector. Zo is ze de afgelopen drie jaar als directeur werkzaam geweest voor Hypotheken Data Netwerk. In een verder verleden werkte ze bij a.s.r. als fondsmanager en transitiemanager en was ze verantwoordelijk voor product- en accountmanagement.

Met de komst van Van den Berg wil de Rabobank-dochter zijn focus investeren op brondata-koppeling en de verdere digitalisering van het hypotheekproces. Daarnaast wil Vista Hypotheken zijn rol als aanjager in de energietransitie binnen de sector verder uitbouwen met verschillende nieuwe initiatieven.

Merlyn van den Berg, CEO, Vista Hypotheken

Keihard doorpakken

“Met Merlyn halen wij een verbindende, ondernemende en enthousiasmerende persoonlijkheid aan boord welke goed past bij de identiteit van Vista”, legt CFRO Stan Pijnenburg uit. “Vanuit haar kennis en ervaring zal Merlyn direct van toegevoegde waarde zijn voor duurzaamheidsinitiatieven, IT-productinnovaties en samenwerkingsverbanden. Ik ben zeer verheugd met haar komst en kijk uit naar onze verdere samenwerking.”

Uiteraard is Van den Berg zelf ook content met haar nieuwe uitdaging. “In de afgelopen jaren heb ik van dichtbij kunnen zien hoe Vista een plek veroverde binnen de hypotheekmarkt. Ik heb de ontwikkelingen op de voet gevolgd en het imago en de positionering van Vista spraken mij vanaf de start aan; ondernemers, fris, energiek en zeker de focus op woningverduurzaming.”

“Ik kijk er dan ook naar uit om samen met het team Vista verder uit te bouwen en keihard door te pakken om de veroverde plek verder uit te bouwen”, aldus Van den Berg.