Achmea benoemt Babs Dijkshoorn tot directeur MVO en Duurzaamheid

15 augustus 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Babs Dijkshoorn is de nieuwe directeur MVO & Duurzaamheid van Achmea. Dijkshoorn volgt Liesbeth van der Kruit op, die na ruim tien jaar met pensioen gaat.

De kersverse duurzaamheidsdirecteur komt over van NN Group, waar ze de afgelopen elf jaar als manager Sustainability werkzaam was. In een verder verleden bekleedde ze onder meer de functie van businessmanager Duurzaamheid bij ABN AMRO.

Volgens Bianca Tetteroo staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog op de agenda van Achmea. De voorzitter van de Raad van Bestuur stelt dat het bedrijf de afgelopen periode “wezenlijke keuzes” heeft gemaakt, waarmee de impact op MVO-terrein verder vergroot kan worden. “Vorig jaar is het programma ‘Achmea Samen Duurzaam’ gestart en ook de recente aanscherping van onze purpose betekent een stap vooruit.”

Babs Dijkshoorn, Directeur MVO & Duurzaamheid, Achmea

“Door MVO en Duurzaamheid voortaan te laten aansturen door één directeur, zetten we weer een belangrijke stap om nog gerichter en vanuit een geïntegreerde aanpak resultaat te boeken. Als verzekeraar, dienstverlener, belegger en hypotheekverstrekker en ook op vlak van de interne bedrijfsvoering.”

“Wij heten Babs van harte welkom bij Achmea en wensen haar veel plezier en succes in haar nieuwe functie.” Tot slot richt Tetteroo zich tot Liesbeth van der Kruis. De vertrekkend directeur wordt bedankt voor bijdrage en inzet op MVO-gebied en veel geluk gewenst in haar volgende levensfase.