Eerlijke Verzekeringswijzer benoemt a.s.r. tot duurzaamste verzekeraar van Nederland

29 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

a.s.r. is door de Eerlijke Verzekeringswijzer benoemd tot de duurzaamste verzekeraar van Nederland. Een score van 89% was voor a.s.r. ruimschoots voldoende om bovenaan het klassement te eindigen. VGZ (78%) en Achmea (74%) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek.

Doel van het onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer is om de consument te informeren of de beleggingen van zijn of haar verzekeraar wel duurzaam en verantwoord zijn.

In totaal werden zeventien verzekeraars onder de loep genomen, goed voor zo´n 95% van de gehele zorg-, schade- en levensverzekeringsmarkt in Nederland. Het beleggingsbeleid werd beoordeeld aan de hand van veertien maatschappelijk thema´s, zoals klimaat, gezondheid, arbeidsrechten en corruptie.

Eerlijke Verzekeringswijzer benoemt a.s.r. tot duurzaamste verzekeraar van Nederland

Met een score van 89% eindigde a.s.r. dus met kop en schouders bovenaan. De verzekeraar scoorde op vier thema´s (gezondheid, mensenrechten, natuur en wapens) zelfs een 100% score. Dierenwelzijn was het minst goede ´vak´ van a.s.r., maar met een score van 70% nog altijd een ruim voldoende.