Fourthline vult bestuur aan met CPO Jennifer Gardner

08 augustus 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Jennifer Gardner is de nieuwe Chief People Officer van Fourthline. In haar nieuwe functie geeft Gardner leiding aan het People Team en wordt ze verantwoordelijk voor de verdere groei en ontwikkeling van het personeelsbestand van de KYC-fintech. Gardner zal daarnaast deel uitmaken van het Management Team van Fourthline.

Gardner – afkomstig uit Schotland – kan bogen op ruim 25 jaar werkervaring op het gebied van HR. Ze startte haar carrière bij DHL en werkte tijdens haar loopbaan voor gevestigde (tech)bedrijven zoals Amazon, maar ook bij diverse start- en scale ups.

Fourthline legt uit dat Gardner zich zal richten op het opbouwen en vormgeven van de bedrijfscultuur en het verbeteren van de ervaring van werknemers. Daarnaast krijgt de Schotse de opdracht om met haar team te werken aan een strategie voor het aantrekken en behouden van talent – waarbij diversiteit en inclusiviteit centraal dienen te staan.

Jennifer Gardner, Chief People Officer, Fourthline

“Mijn hart gaat sneller kloppen van een snelgroeiende internationale omgeving”, legt Gardner uit. “Ik kijk er dan ook naar uit om mijn ervaring in te zetten om Fourthline in hun nieuwe groeifase te ondersteunen en de mensen het beste uit zichzelf te laten halen.”

Kantelpunt

De KYC-expert stelt dat de komst van Gardner op een kantelpunt voor het bedrijf komt. Na een recordgroei in 2021, verwelkomde de fintech dit jaar meerdere nieuwe klanten die specifiek voor Fourthline zouden hebben gekozen om hun rol als disruptor in Nederland te verstevigen. Om het snelgroeiende bedrijf een werkplek te kunnen bieden betrok Fourthline onlangs nog een nieuw kantoor in Amsterdam. Het personeelsbestand groeit dus snel.

“Jennifer is een fantastische aanwinst op een belangrijk moment voor Fourthline”, concludeert CEO Krik Gunning. “Ze werkte over de hele wereld met startup- en scaleupbedrijven, en bracht ze van start-up naar Unicorn status (Deliverect). We zijn verheugd dat Jennifer zich bij Fourthline voegt om zich te richten op het opbouwen en vormgeven van de bedrijfscultuur, waarbij diversiteit en inclusiviteit centraal staan in alles wat we doen.”