Marieke Blom groeit door tot internationaal hoofdeconoom ING

04 augustus 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft Marieke Blom benoemd tot Chief Economist en Global Head of Research. In haar nieuwe functie zal Blom leiding geven aan het internationale onderzoeksteam van meer dan zestig economen en analisten. Dit team houdt zich dagelijks bezig met het analyseren en interpreteren van economische trends en relevante gebeurtenissen.

Blom is sinds 2014 hoofdeconoom van ING Nederland. In die hoedanigheid gaf ze de afgelopen jaren veelvuldig tv-interviews en groeide ze uit tot één van de bekendste gezichten van de bank. Twee jaar geleden won Blom nog de Landelijke Vrouw in de Media Award 2020. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan degene die zich het beste als vrouwelijke expert heeft geprofileerd in de media. Blom blijft overigens actief als hoofdeconoom van ING Nederland.

ING Research bestaat volgens Blom uit een zeer deskundig en innovatief team dat elke dag scherpe inzichten biedt die niet alleen van waarde zijn voor de klanten van de bank, maar ook voor de samenleving als geheel. De kersverse wereldwijde hoofdeconoom stelt dan ook vereerd te zijn dat ze dit team mag leiden.

Marieke Blom, Chief Economist en Global Head of Research, ING

“Het is mijn ambitie om ons als economen nog meer in te zetten voor maatschappelijke vraagstukken, iets wat we in Nederland al regelmatig doen. Daarnaast zie ik duurzaamheid een steeds belangrijker thema worden voor onze onderzoekstak. We zullen ons blijven richten op actuele vraagstukken, zonder daarbij onze visie op de lange termijn te verliezen. Ik kijk ernaar uit om nog nauwer samen te werken met mijn internationale collega’s”, aldus Blom.