Michaela LeBlanc Weber benoemd tot vice president Partnerships Mollie

02 augustus 2022 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mollie heeft Michaela LeBlanc Weber aangesteld als vice president Partnership. In haar nieuwe rol moet LeBlanc Weber de banden van de betaalprovider met lokale en wereldwijde partners versterken. Daarnaast wordt ze verantwoordelijk voor het uitbouwen van Mollie’s partnernetwerk om daarmee kleine en middelgrote retailers toegang te bieden tot geavanceerde SaaS-oplossingen.

Voordat LeBlanc Weber bij Mollie in dienst trad, was zij actief als senior vice president Enterprise Partners bij Worldpay, een onderdeel van FIS. Ze was daar verantwoordelijk voor het beheer van wereldwijde partnerrelaties. Voor haar aanstelling bij Worldpay in 2019 werkte ze voor de private equity-divisie van Bain & Co, waar haar focus lag op fintech- en betalingsbedrijven.

Daarnaast beschikt de kersverse VP Partnerships over een uitgebreide trackrecord in de financiële dienstverlening. Zo was ze onder meer als equity analist werkzaam bij Goldman Sachs en was in verschillende functies verantwoordelijk voor het beheer van klantenrelaties bij JP Morgan en Bank of America Merrill Lynch.

Michaela LeBlanc Weber, Vice President Partnerships, Mollie

LeBlanc Weber is tot slot “een enthousiaste voorvechter” voor vrouwen in de technologiesector. Zij is de voormalig medevoorzitter van de EMEA-organisatie van FIS Empower, het professionele vrouwennetwerk van FIS en oprichter van het Women's Mentoring Network van Worldpay. In haar functie bij Mollie zal ze een actieve bijdrage blijven leveren aan inclusiviteit en het verbeteren van de positie van vrouwen in de wereld van fintech. 

“Ik heb Mollie altijd met grote bewondering gevolgd”, legt LeBlanc Weber uit. “Het is een van de eerste Nederlandse fintech-bedrijven die is uitgegroeid tot een pan-Europees leider. Het is geweldig om bij Mollie te starten in deze cruciale tijd voor de betalingssector en betekenisvolle partnerships op te bouwen die betalingsprocessen vereenvoudigen en onze klanten helpen groeien.” 

Fintech-expert

Uiteraard wordt er ook vanuit Mollie enthousiast gereageerd op de aanstelling van LeBlanc Weber. Ken Serdons omschrijft zijn nieuwe collega als een ervaren expert op het gebied van fintech en betalingsprocessen. Daarnaast zou ze volgens de CCO van Mollie bekend staan om haar vermogen om krachtige partnerships voor de lange termijn op te bouwen.

“In plaats van het gehele ecosysteem zelf op te bouwen, geloven wij dat slimme partnerships dé manier zijn om de beste oplossingen af te leveren die alle obstakels uit de weg ruimen. We hebben al sterke relaties met diverse partners opgebouwd, en Michaela is de aangewezen persoon om die verder te ontwikkelen om ons netwerk nog krachtiger te maken”, aldus Serdons.

Diverse partnerships

Mollie heeft de afgelopen maanden diverse partnerships aangekondigd. Met nieuwe partners als Chargebee en Recharge wil de betaalprovider bijdragen aan soepele abonnementsoplossing en betalingsprocessen. In samenwerking met e-commerceplatformen WooCommerce en BigCommerce kan Mollie klanten een gelokaliseerde e-commerce-ervaring bieden.

Daarnaast maakte Mollie recentelijk ook bekend dat het een samenwerking is aangegaan met in3 om aan de groeiende vraag van consumenten en bedrijven naar Buy Now Pay Later-oplossingen te voldoen. Tot slot hebben ze hun krachten gebundeld met Sendcloud voor het vereenvoudigen van betaalde retouren.