ING promoveert Elvira Kruger tot hoofd Transaction Services

29 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Elvira Kruger is benoemd tot hoofd Transaction Services bij ING. Kruger volgt daarmee Mark Buitenhek op, die na ruim acht jaar heeft besloten terug te treden als afdelingshoofd. Kruger zal uitmaken van het Wholesale Banking Team en direct rapporteren aan Andrew Bester (hoofd Wholesale Banking).

Elvira Kruger heeft ruim twintig jaar ervaring bij ING en heeft in verschillende sectoren en regio’s gewerkt, meest recentelijk als Global Head van Real Estate and Infrastructure. Voorafgaand aan haar huidige functie bekleedde Kruger leidinggevende en senior posities in trade en commodity finance, global credit restructuring en structured finance.

“Ze is een gerespecteerd leider met een diepgaande kennis van de activiteiten waaraan zij leiding geeft en staat van dienst op het gebied van transformatie en groei”, legt de bank de benoeming uit.

Elvira Kruger, hoofd Transaction Services, ING

Krugers voorganger – Mark Buitenhek – trad in 1988 bij ING in dienst en heeft volgens de bank een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van Transaction Services binnen ING’s Wholesale Banking-organisatie. “Nadat hij in januari 2014 hoofd Transaction Services werd, trad hij begin 2018 toe tot het managementteam van Wholesale Banking, waaruit het groeiende belang van TS voor de strategie van ING blijkt.”