Andrew Bester ING's nieuwe head of Wholesale Banking

13 april 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Britse Zuid-Afrikaan Andrew Bester is de nieuwe directeur van Wholesale Banking, de zakentak van ING. Bester is tevens benoemd tot lid van de Management Board Banking. Bester volgt Isabel Fernandez op, die afgelopen december bij de bank vertrok.

Andrew Bester kan bogen op ruim drie decennia aan ervaring in de bancaire sector, waarbij hij verschillende activiteiten op het gebied van wholsesale retail en mkb heeft geleid en getransformeerd. In zijn meest recente functie was hij CEO van de Co-operative Bank in Engeland, daarvoor was hij werkzaam bij Lloyds Bank en Standard Chartered. Bester heeft in zijn carrière gewerkt in Hongkong, Singapore en Londen.

Andrew Bester ING's nieuwe head of Wholesale Banking

Kansen in de post-covid wereld

In een interview op de website van ING vertelt Bester dat banken door de coronacrisis ingrijpende veranderingen doormaken. “Zoals voor iedereen in de branche, betekent aanpassing aan een post-covid wereld dat er een aantal moeilijke keuzes voor de boeg liggen. Maar met de schaal en kracht van ING zie ik kansen voor groei, zowel voor individuen als voor de franchise.”

Bester is de opvolger van Isabel Fernandez, die de tijd rijp achtte voor een nieuwe uitdaging. De Spaanse stond sinds 2016 aan het roer van de zakentak en was onder meer verantwoordelijk voor de invoering van ‘agile’ werken. De Europese Centrale Bank heeft de aanstelling van Bester reeds goedgekeurd.