Isabel Fernandez vertrekt uit Management Board ING

18 augustus 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Isabel Fernandez zegt ING aan het einde van het jaar gedag. De Spaanse startte in 2016 bij ING als hoofd Wholesale Banking en lid van de Management Board Banking. Na ruim vier jaar – en naar eigen zeggen aan het einde van de eerste van transformatie – acht ze het moment gekomen om verder te gaan in haar carrière. 

Hoewel in het bezit van de Spaanse nationaliteit – en een even Spaans klinkende naam – spreekt Fernandez uitstekend Nederlands. Haar middelbare school stond in Wassenaar, waarna ze in Leiden een studie rechten voltooide. Haar eerste stappen in de bancaire wereld waren echter bij ABN AMRO, als managementtrainee. Nadien was ze vele jaren werkzaam voor General Electric (GE). In 2016 startte ze bij ING als hoofd Wholesale Banking en tevens lid van de Management Board Banking. Aan het einde van het jaar vertrekt ze.

De recent aangetreden topman Steven van Rijswijk ziet dus al snel een van zijn luitenanten vertrekken. Hij prijst echter haar verdiensten voor ING, waaronder de implementatie van een nieuwe strategie, gebaseerd op vijf pijlers. “Verstevigen van de fundamenten, investeren in klanten, ontketenen van het potentieel van de sector, ons internationale netwerk verstevigen en innoveren voor de toekomst. Elk onderdeel van die transformatie heeft vooruitgang geboekt. Ik wil Isabel bedanken voor wat ze betekend heeft voor ING, voor haar toewijding aan onze klanten en wens haar al het beste voor de toekomst.”

Met een dergelijk cv zal dat vast wel goed komen. Menig bedrijf zal zitten te wachten op iemand met het netwerk en de expertise van Fernandez. “Nu de eerste fase van transformatie is afgerond, is het voor mij tijd om verder te gaan. De zaken zullen in zeer capabele handen zijn bij ons WB-managementteam. Ik wens ING en vooral onze mondiale collega’s binnen Wholesale Banking veel succes voor de jaren die komen.