ING-hoofdeconoom Marieke Blom wint ‘Landelijke Vrouw in de Media Award 2020’

17 februari 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland, is winnaar van de ‘Landelijke Vrouw in de Media Award 2020’. De prijs wordt jaarlijks – voor de twaalfde keer inmiddels – toegekend aan degene die zich het beste als vrouwelijke expert heeft geprofileerd in de media.

Blom kreeg samen met spoedeisende hulparts Heleen Lameijer en restaurator Abbie Vandivere de meeste stemmen uit een selecte groep van veertien genomineerde vrouwelijke deskundigen. Uit de top drie koos de jury unaniem voor Blom vanwege het breed delen van haar expertise in diverse media zoals radio, televisie,

Baken van rust

Volgens de jury is de ING-hoofdeconoom in haar optredens “een baken van rust” gebleken in het hectische jaar 2020. Ze weet op een heldere manier gecompliceerde economische onderwerpen voor een breed publiek begrijpelijk en toegankelijk te maken. Blom kreeg de award virtueel uitgereikt door de vorige prijswinnaar Iva Bicanic, landelijk coördinator Centrum Sexueel Geweld.

Marieke Blom, Hoofdeconoom, ING

Illuster rijtje

Met het in de wacht slepen van de prijs mag Blom zich scharen in een illuster rijtje namen van eerdere prijswinnaars, waaronder atleet Daphne Schippers (2016), longarts Wanda de Kanter (2015 en 2014), Arabist Petra Stienen (2011) en de politici Femke Halsema (2010) en Neelie Kroes (2009).

De ‘Landelijke Vrouw in de Media Award’ is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.