Mogelijk verbreedt dienstenpakket met investeringsfonds

16 maart 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tot voor kort konden investeerders bij Mogelijk alleen een-op-een financiering kiezen; waarbij één investeerder één zakelijke hypotheek financiert voor één ondernemer. Met de lancering van het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds komt daar echter verandering in. De fintech biedt investeerders nu ook de mogelijkheid om vanaf €100.000 te beleggen in zakelijke hypotheken.

Beleggers die voor de nieuwe propositie kiezen, zetten het geïnvesteerde bedrag voor drie jaar vast en ontvangen daarvoor een geprognotiseerd rendement van 4,5% per jaar. Het kapitaal wordt door Mogelijk gefinancierd in zakelijk vastgoed, waaronder kantoren, winkels, transformatie en projectfinanciering met hogere leensommen. Het fonds krijgt het eerste recht van hypotheek op de gefinancierde panden en Mogelijk sluit voor alle objecten een secundaire opstalverzekering af.

Volgens Dirk Jan van der Hoeden, directeur bij Mogelijk en fondsmanager voor het fonds, is de nieuwe investeringsoptie met name geschikt voor investeerders die hun geld voor langere tijd tegen een aantrekkelijk rendement willen laten renderen. “Mogelijk ontzorgt maximaal; na het storten van de inleg heeft de belegger er geen omkijken meer naam. Zij ontvangen iedere maand hun rendement.”

Mogelijk verbreedt dienstenpakket met investeringsfonds

Actief vs. Gemak 

De fintech benadrukt dat zijn huidige een-op-een financieringsoptie – waarvan Mogelijk inmiddels meer dan €700 miljoen aan investeringen tot stand heeft gebracht – gewoon blijft bestaan. “De een-op-een financiering is met name interessant voor de actieve investeerder die graag zelf de investeringsaanbieding selecteert en zich prettig voelt bij de flexibiliteit die dit product biedt”, legt Van der Hoeden het verschil uit.

Daarmee is de nieuwe propositie theoretisch gezien een tegenhanger van de oorspronkelijke dienst. “Er zijn ook investeerders die juist wat meer stabiliteit en gemak willen.” De fondsmanager legt uit dat er vanuit de huidige investeerders een duidelijke interesse bestaat voor het nieuwe aanbod.

Al blijft het volgens hem onduidelijk hoe groot het fonds wordt. “Het kan zomaar zijn dat we nieuwe investeerders aantrekken met dit product. Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen binnen en weten we rond het eind van de maand met welk bedrag het fonds van start kan gaan.