Zoektocht Aegon naar nieuwe Chief Risk Officer ten einde

18 augustus 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aegon heeft Wim van de Kraats benoemd tot Chief Risk Officer en heeft daarmee de gewenste opvolger van Willem Horstmann gevonden. Hostmann besloot in februari de financiële dienstverlener te verlaten, waarna Martijn Tans het stokje tijdelijk overnam. Van de Kraats zal zich in een statutaire rol bij het management board van de financiële dienstverlener voegen.

Van de Kraats is momenteel de Head of Operational & Model Risk Management bij Aegon Group. De kersverse Chief Risk Officer begon zijn avontuur bij Aegon bijna twintig jaar geleden, toen hij in 2004 verantwoordelijk werd gesteld voor het opzetten van operational risk management als nieuwe groepsbrede functie.

In de afgelopen jaren heeft hij verschillende risk management functies geleid, waaronder Model Validatie, Model Risk Management, Risk Governance en Internal Control. Onlangs werd ook IT Risk management aan zijn portefeuille toegevoegd. In een verder verleden was Van de Kraats werkzaam bij Rabobank en PwC.

Wim van de Kraats, Aegon

Trots

Allegra van Hövell-Patrizi (CEO van Aegon Nederland) stelt zeer gelukkig te zijn met de benoeming van Van de Kraats. “Het maakt me trots dat we iemand voor deze positie in onze eigen organisatie hebben gevonden. Risk is voor ons bedrijf een cruciale functie.”

“We moeten continu een afweging maken welke risico’s we mijden en welke we bewust aangaan. Dat wordt door onze klanten van ons verwacht en de CRO speelt daarom een belangrijke rok in ons management team. Wim brengt een brede ervaring in het risk domen. En door zijn eerdere rollen binnen Aegon Group heeft hij al veel kennis over Aegon Nederland.”