Robinhood ziet ook Chief Product Officer vertrekken

10 augustus 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

In dezelfde week dat Robinhood aankondigde om bijna een kwart van zijn personeel te ontslaan, heeft ook Chief Product Officer Aparna Chennapragada haar vertrek bij de Amerikaanse broker aangekondigd.

De ontslagronde – bijna 1000 medewerkers ofwel 23% van het personeelsbestand – is ingegeven door een sterke daling van het aantal actieve beleggers in de afgelopen maanden. Het bedrijf boekte in het tweede kwartaal van 2022 maar liefst 44% minder winst in vergelijking met dezelfde periode van het vorige jaar.

Daarnaast nam het aantal actieve beleggers met twee miljoen af naar een totaal van 14 miljoen (een jaar geleden waren er nog 21 miljoen beleggers actief op het platform). De broker ziet zich dan ook genoodzaakt om de bedrijfsstructuur te veranderen. Zo moeten “hiërarchieën afgevlakt worden, cross-functionele afhankelijkheden verminderd worden en moet er afscheid worden genomen van overbodige rollen en posities”.

Robinhood ziet ook Chief Product Officer vertrekken

Chennapragada begon haar avontuur bij Robinhood iets meer dan een jaar geleden. Destijds werd de Chief Product Officer aangenomen om leiding te geven aan de product-, design- en onderzoeksafdelingen.

“Ik was aangetrokken tot Robinhood vanwege het potentieel om de wereld van financiën voor een ieder te democratiseren”, legt de vertrekkend bestuurder uit. “Maar de wereld is veranderd. Nu Robinhood zich heeft aangepast aan deze nieuwe context, is het ook voor mij tijd om verder te aan.”