Alle seinen op groen voor overname Aegon Nederland door a.s.r.

10 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

a.s.r. voldoet aan alle voorwaarden die gesteld zijn voor de overname van Aegon Nederland. Zowel de Autoriteit Consument & Markt als De Nederlandsche Bank hebben de samenvoeging goedgekeurd. Ook vanuit de ondernemingsraden van beide bedrijven klonken positieve adviezen.

De twee bedrijven kondigden vorig jaar oktober de samenvoeging aan. De transactie omvat alle verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland, inclusief alle activiteiten op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken, de distributie- en dienstenbedrijven en de bankactiviteiten. De samenvoeging zal gefaseerd uit worden gevoerd en zal naar verwachting in 2026 afgerond zijn.

Jos Baeten, CEO van a.s.r. noemt de samenvoeging een historisch moment in de geschiedenis van zowel a.s.r. als Aegon Nederland. “Nu alle formaliteiten achter de rug zijn, starten we met het samenvoegen van de organisaties.”

Alle seinen op groen voor overname Aegon Nederland door a.s.r.

Een flinke klus, stelt de CEO. “Niet alleen gaan we de activiteiten samenvoegen, we gaan ook twee culturen samenbrengen, om daar uiteindelijk één winnende cultuur van te maken waar de medewerkers van beide bedrijven zich in herkennen en thuis voelen.”

“We gaan van twee sterke gerenommeerde bedrijven, naar één a.s.r., dat zich inzet voor alle 6,5 miljoen klanten, adviseurs, beleggers en samenleving. Daar heb ik het volste vertrouwen in. Ik dank de teams van Aegon groep, Aegon Nederland en a.s.r., die hebben samengewerkt aan een succesvolle closing”, aldus Baeten.