Overname Robeco door Van Lanschot Kempen afgerond

05 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot Kempen heeft de overname van het online distributieplatform van Robeco afgerond. Het platform zal worden samengevoegd met Evi van Lanschot, dat gecombineerd over zo’n €6 miljard aan assets under management beschikt van ongeveer 150.000 klanten.

De medewerkers van Robeco Retail Nederland maken vanaf heden deel uit van de Van Lanschot Kempen-familie. Samen met de collega’s van Evi van Lanschot zullen zij zich de komende tijd focussen op het realiseren van de verdere groei van online beleggingsdienstverlening en de samenvoeging van beide merken en websites.

Op het gecombineerde platform Evi van Lanschot blijven de beleggingsfondsen van Robeco beschikbaar. Klanten behouden hierbij hun bestaande beleggingen en kunnen gewoon aan- en verkopen blijven doen.

Overname Robeco door Van Lanschot Kempen afgerond

Door de overgang naar Evi van Lanschot keert voor bestaande Robeco Retail-klanten op termijn ook de mogelijkheid terug om een spaarproduct te kiezen. Evi van Lanschot zet daarnaast in op de groeiende vraag naar beleggingsproducten die inspelen op de verdere individualisering van de Nederlandse pensioenmarkt mede door het nieuwe pensioenakkoord.

“Met deze transactie brengen Robeco en Van Lanschot Kempen de diepgewortelde kennis en ervaring van twee beleggingshuizen bij elkaar”, legt de vermogensbeheerder uit. “Beleggingshuizen met een lange Nederlandse geschiedenis.”