First Citizens en HSBC bakkeleien over senior SVB-personeel

31 mei 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

De een zijn dood, is de ander zijn brood. Maar wat als de ‘erfenis’ door een buitenstaander wordt gekaapt? First Citizens heeft een rechtszaak aangespannen tegen HSBC voor het wegplukken van 40 senior medewerkers van de omgevallen Silicon Valley Bank.

First Citizens nam in maart de $72 miljard aan bezittingen van de Silicon Valley Bank over, tegen een korting van $16,5 miljard. HSBC nam op zijn beurt voor 1 pond de Britse tak van de SVB over. Daar bleef het echter niet bij; de Britse bank plukte tegelijkertijd 40 senior ex-bankiers weg bij de SVB om een nieuwe unit op te richten die zich specifiek richt op technologie-, gezondheidszorg- en risicokapitaalfondsen.

Het nieuwe team HSBC wordt gevestigd in San Francisco, Boston en New York en zal worden geleid door David Sabow, voormalig Head of Technology & Healthcare bij de Silicon Valley Bank.

First Citizens en HSBC bakkeleien over senior SVB-personeel

En dat is de First Citizens Bank een doorn in het oog. De Amerikaans bank beargumenteert dat HSBC en Sabow – door het wegplukken van 6 ‘core leaders en 35 ‘professionals’ van de SVB – het “langdurige en dure proces dat nodig is om een commerciële bankonderneming op te starten, oneerlijk hebben verkort”.

Daarnaast beweert de First Citizens bank dat HSBC ‘vertrouwelijke documenten’ heeft gebruikt om een oneerlijk concurrentievoordeel te verkrijgen.