Volksbank volgt trend van renteverhoging

01 augustus 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Na ING en Rabobank heeft ook de Volksbank bekendgemaakt om de rente per 1 oktober met een half procentpunt te verhogen naar 0,0%.

Dit betekent dat klanten met een totaalsaldo boven de €100.000 op spaar- en betaalrekeningen en het gelddeel van beleggingsrekeningen geen negatieve rente meer hoeven te betalen. De rentewijziging geldt voor alle klanten van SNS, ASN Bank en RegioBank. Voor klanten met een totaalsaldo tot en met €100.000 werd al geen negatieve rente in rekening gebracht en verandert er niets.

“We kunnen de rente aanpassen mede als gevolg van de door de Europese Centrale Bank (ECB) aangekondigde rentewijziging, legt Martijn Gribnau (voorzitter van het Executive Committee van de Volksbank) uit. “Ik ben blij dat er met deze rentestap voor nu een einde komt aan negatieve rente voor onze klanten.”

Volksbank volgt trend van renteverhoging

De stap van ING, en Rabobank en nu ook de Volksbank volgt op de aankondiging van de verhoging van de rentestand van de ECB. De rente die banken van de ECB ontvangen of moeten betalen voor het stallen van geld gaat van -0,5% naar -0,25%. Het is de eerste renteverhoging in elf jaar tijd. Naar verwachting volgt er in september opnieuw een verhoging van 0,25 procentpunt.