Ook Rabobank schaft negatieve rente volledig af

25 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank schaft per 1 augustus 2022 de negatieve rente volledig af. De onlangs aangekondigde rentewijziging van de Europese Centrale Bank zou aan de basis hebben gestaan van het besluit van de bank.

“Wij vinden negatieve rente een onwenselijk verschijnsel voor onze klanten en voor de economie als geheel”, legt Wiebe Draijer uit. Volgens de groepsdirectievoorzitter van Rabobank is het financiële systeem niet ingericht op een situatie waarin rentes langdurig negatief zijn. “Daarom zijn we blij dat we eerder dan verwacht het rekenen van een negatieve rente kunnen beëindigen.”

De renteaanpassing zal gelden voor klanten met een betaalrekening of variabele rente spaarrekening met een saldo boven de €100.000. De wijziging geldt ook voor nieuwe inleggen op Rabo GroenSparen en voor inleggen die langer dan een jaar geleden zijn gedaan. Het eerste jaar kent de inleg op Rabo GroenSparen een vaste rente

Ook Rabobank schaft negatieve rente volledig af

Voor de minder bedeelden onder ons verandert er niets. Op particuliere spaarrekeningen met een variabele rente vergoedt Rabobank tot en met €100.000 nog altijd een rente van 0,01%. Op particuliere betaalrekeningen blijft de rente voor tegoeden tot en met één ton 0%. Voor zakelijke klanten gelden dezelfde tarieven.