Bestuur Volksbank met nieuwe benoeming weer op volle sterkte

15 juli 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Volksbank heeft de benoeming van Jacqueline Touw tot Chief People & Organisation Officer (CPOO) aangekondigd. Met de komst van Touw zijn alle stoelen van het Executive Committee van de bank na bijna  een jaar weer bezet.

De kersverse CPOO beschikt over ruime ervaring op het gebied van strategische en digitale verandertrajecten bij internationale organisaties in uiteenlopende sectoren. Momenteel werkt Touw bij Sigro Food Group waar zij als CHRO een “ingrijpende, digitale transformatie” leidt. In een verder verleden was ze bij Essent eindverantwoordelijk voor HR tijdens een verandertraject en bekleedde ze diverse strategische HR-functies bij DSM.  Bancaire ervaring deed Touw op bij Van Lanschot Kempen.

Gerard van Olphen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Volksbank, is verheugd met de benoeming van Touw. “Ik ben ervan overtuigd dat zij met haar expertise op het gebied van bedrijfs- en cultuurtransformaties een waardevolle bijdrage zal leveren aan de succesvolle realisatie van de strategie."

Jacqueline Touw, Chief People & Organisation Officer bij de Volksbank

Zoektocht afgerond

“Ik verheug me op de komst van Jacqueline Touw en kijk ernaar uit om met haar samen te werken”, vult Martijn Gribnau (voorzitter van het Executive Committee) zijn collega aan. “Met haar benoeming is het Executive Committee nu compleet. Ik ben ervan overtuigd dat zij met haar ervaring in en visie op HR een cruciale rol zal spelen in het verandertraject waarin we ons bevinden om onze organisatie slagvaardiger te maken. Hierbij is een sleutelrol weggelegd voor de teams en onze medewerkers."

Het Executive Committee van de  bank bestaat uit zeven leden: Martijn Gribnau (Chief Executive Officer), Marinka van der Meer (Chief Customer Officer), Jeroen Dijst (Chief Risk Officer) en André Haag (Chief Financial Officer).

De overige leden van de Executive Committee – Marjolein de Jongh (Chief Transformation Officer), Michel Ruijterman (Chief Information Officer) en nu ook Jacqueline Touw (Chief People & Organisation Officer) – hebben een niet-statutaire status.