ABN AMRO uitgeroepen tot beste investeringsbank van Nederland

10 juli 2017 Banken.nl 3 min. leestijd

Tijdens de uitreiking van de Euromoney Awards 2017 is ABN AMRO uitgeroepen tot beste investeringsbank van Nederland. De prijs voor beste bank ter wereld ging dit jaar naar HSBC.

Euromoney magazine werd in 1969 opgericht. Onder zowel aanbieders als gebruikers van financiële diensten is Euromoney het meest gelezen vakblad ter wereld. Al sinds 1992 organiseert het vakblad de uitreiking van de Awards for Excellence. Met deze prijzen besteedt Euromoney positieve aandacht aan instellingen en individuen die uitblinken in de financiële sector en die met leiderschap, innovatie en gedrevenheid richting geven aan de markt. Van alle awards en rankings in de wereldwijde financiële sector hebben de Euromoney Awards de langste bestaansgeschiedenis.

ABN AMRO

Voor de editie van dit jaar ontving Euromoney bijna 1.500 inschrijvingen van banken die kans wilden maken op een van de awards. Het awardprogramma telt naast 20 wereldwijde prijzen ook meer dan 50 regionale awards en maakt bovendien voor bijna 100 landen de beste bank van het jaar bekend.

ABN AMRO uitgeroepen tot beste investeringsbank van Nederland

Ook ABN AMRO had zich opgegeven voor deze editie van de Euromoney Awards – en met succes. De Nederlandse grootbank kreeg de prijs voor beste investeringsbank van Nederland uitgereikt. Hugo Peek, Regional Head EMEA, Corporate & Institutional Banking bij ABN AMRO, nam namens ABN AMRO de prijs in ontvangst. Bij zijn dankwoord zei hij: “De afgelopen jaren is er enorm veel werk verricht om het vertrouwen van onze klanten te winnen en diensten aan hen te mogen leveren. Het geeft voldoening om deze moeite ook nog eens beloond te zien met erkenning door opinieleiders in de financiële sector. Wij willen hierbij onze klanten en medewerkers hartelijk bedanken.”

ABN AMRO blonk uit op het gebied van investment banking vanwege haar positie en aanbod in de Nederlandse grootzakelijke markt. Bij de hoge beoordeling van de bank ging vooral veel aandacht uit naar het aanbod op het gebied van fusies & overnames en ondersteuning bij aandelen- en obligatie-uitgiftes. 

Eerder dit jaar won ABN AMRO MeesPierson voor de veertiende keer op rij de prijs voor beste private bank van Nederland, eveneens uitgereikt door Euromoney. Vorig jaar won ABN AMRO de wereldwijde Euromoney Award voor Best Bank Transformation, evenals de prijzen voor beste bank en beste investeringsbank van Nederland. ING ontving in 2016 de prijs voor beste Digitale Bank van West-Europa.

Beste banken ter wereld

De grote hoofdprijs ging dit jaar naar HSBC – de bank ontving de award voor ‘World’s best bank 2017’. Morgan Stanley ging naar huis met de prijs voor beste investeringsbank ter wereld, terwijl Jean Pierre Mustier, CEO van UniCredit, de prijs ontving voor ‘Banker of the Year 2017’. Overzicht van de winnaars van de overige wereldwijde prijzen:

World's best bank for financing 2017: Goldman Sachs
World's best bank for advisory 2017: Bank of America Merrill Lynch
World's best bank for markets 2017: Citi
World's best bank in the emerging markets 2017: Commercial International Bank
World's best investment bank in the emerging markets 2017: HSBC
World's best digital bank 2017: Citi
World's best bank transformation 2017: KBC
World’s best bank for wealth management 2017: Julius Baer
World's best bank for transaction services 2017: Citi
World’s best bank for corporates: BNP Paribas
World’s best bank for financial institutions 2017: Goldman Sachs
World’s best bank for public-sector clients: Lazard
World's best bank for SMEs 2017: Banco Santander
World's best independent investment bank 2017: Evercore
World's best bank for Corporate Social Responsibility 2017: Bank of America
World's best bank for financial inclusion 2017: Citi
World's best bank for diversity and inclusion 2017: Lloyds bank