Euromoney: ING beste digitale bank 2016

11 juli 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 6 juli is ING tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Euromoney Awards for Excellence in de Tower of Londen opnieuw in de prijzen gevallen. ING is verkozen tot beste digitale bank in West-Europa. Vorig jaar werd de bank verkozen tot beste bank in West-Europa, maar dit jaar gaat deze eer naar BNP Paribas.

Euromoney Awards for Excellence
De Euromoney Awards for Excellence zijn een jaarlijks terugkerende prijsuitreiking, die georganiseerd wordt door het gelijknamige Euromoney Magazine. Het is alweer de 25e editie van de prijsuitreiking, die zijn eerste editie kende in 1992. Dit jaar werden er maar liefst 260 awards uitgereikt aan de banken die uitblinken op het gebied van innovatie en bijdragen aan groei van de markt – 20 global awards, 75 regional en 164 country winners in verschillende thema’s en vakgebieden. Dit jaar zag de introductie van een aantal nieuwe categorieën, bedoeld om beter aan te sluiten op de veranderende aard van de bankensector.

ING Beste Digitale Bank

“In een wereld van lage groei, negatieve rentetarieven en groeiende kapitaalkosten, is het belangrijker dan ooit om afstand te nemen van het vertrouwen op rente inkomen, een sterke balans en een netwerk fysieke retail branches”, aldus Euromoney. “Voor universele banken betekent dit dat zij moeten investeren in digital banking voor hun retail activiteiten, een kapitaal- en kostenefficiënte zaken- en investeringsbank moeten creëren, sterke en onderscheidende transactiebanking activiteiten moeten ontwikkelen, en een aanlokkelijk fee-genererend aanbod voor private klanten moeten opbouwen.”

Onder de nieuwe awards die Euromoney dit jaar heeft geïntroduceerd, bevindt zich ook de award voor ‘Best Digital Bank’. ING heeft als eerste bank de eer om zich de Best Digital Bank van West-Europa te mogen noemen. “ING erkent zijn voorsprong in digital banking terecht als zijn meest waardevolle onderscheidende factor, en focust zich obsessief op het uitbouwen van dit voordeel”, verklaart Euromoney.

Ook tijdens de vorige editie van de Euromoney Awards (2015) viel ING in de prijzen. In de vorige editie werd ING verkozen tot beste bank in West-Europa, België en Nederland. Dit jaar gaat de eer voor beste bank van West-Europa naar de Franse bank BNP Paribas, die tevens is benoemd tot beste bank van Frankrijk en Luxemburg, evenals de beste bank ter wereld. “In 2015 zag de Franse bank in al zijn businesslines zijn omzet stijgen”, aldus Euromoney. “Het netto-inkomen steeg met 7% naar €7,3 miljard. Zijn tier-1 ratio steeg met 60 basispunten in 2015, desondanks dat de bank een dividend uitbetaalde van 45% van zijn inkomsten.” ABN AMRO is in 2016 door Euromoney verkozen tot Best Bank in the Netherlands.