Euromoney: ING beste bank in West-Europa en Nederland

13 juli 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op 9 juli is ING tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Euromoney Awards for Excellence verkozen tot beste bank in West-Europa, België en Nederland. Ook ABN AMRO viel in de prijzen en mag zich het beste aandelenhuis van Nederland noemen. Citi is uitgeroepen tot beste bank wereldwijd.

Euromoney Awards for Excellence

Ieder jaar rijkt het magazine Euromoney de Euromoney Awards for Excellence uit aan banken die uitblinken op het gebied van innovatie en bijdragen aan groei van de markt. Dit jaar zijn bijna 100 banken beoordeeld in 20 verschillende productcategorieën.

De prijsuitreiking vond plaats in het Natural History Museum van Londen en werd door zo’n 580 vertegenwoordigers van commerciële en zakenbanken uit Europa, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika bijgewoond. Tibor Bodor, hoofd Corporate Clients Europe van ING, nam namens ING Bank de prijzen in ontvangst. Namens ABN AMRO namen Rutger Schellens, Directeur Capital Market Solutions (CMS) en Chris van Schuppen, Hoofd Equity Capital Markets (ECM) de award in ontvangst.

ING Bank wint Euromoney Awards for Excellence 2015

Reactie ING
Ralph Hamers, CEO van ING: “Wij zijn hier ontzettend blij mee. Het betekent voor ons de erkenning van de koers die wij met onze Think Forward-strategie hebben ingezet, alsmede voor het werk dat onze medewerkers hiervoor verzetten. Maar belangrijker nog is dat we dit beschouwen als een aanmoediging om onze inspanningen te continueren om mensen in staat te stellen zowel privé als zakelijk steeds een stap voorop te blijven lopen.”

Reactie ABN AMRO
Chris van Schuppen: ”We hebben met ons ECM team in de Nederlandse markt een leidende positie weten op te bouwen richting klanten die transacties doen in de kapitaalmarkt. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die een beursgang of een claimemissie doen. Deze uitverkiezing weerspiegelt de door het team opgebouwde positie en is een fraaie erkenning voor de kwaliteit van ons werk.”