Vastgoedtak Syntrus Achmea besteedt IT-activiteiten uit aan Centric

16 juni 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft Centric geselecteerd om een deel van zijn IT-activiteiten te beheren. De uitbesteding betreft het beheer van de werkplekken en de IT-infrastructuur (netwerk, servers, storage en databases). 

Syntrus Achmea Real Estate & Finance (Syntrus Achmea RE&F) is een afdeling van pensioenbeheerder, hypotheekaanbieder en vastgoedbelegger Syntrus Achmea. Syntrus Achmea RE&F financiert, ontwikkelt en investeert in vastgoed en hypotheken in opdracht van pensioenfondsen. De vastgoedtak heeft €17 miljard in beheer voor meer dan 60 klanten.

Onlangs besloot Syntrus Achmea RE&F op zoek te gaan naar een IT-leverancier die het beheer van zijn werkplekken en IT-infrastructuur kan overnemen. Interim bestuursvoorzitter George Dröge van Syntrus Achmea RE&F licht de keuze toe: “Werkplekken en infrastructuurvoorzieningen zijn in het hedendaagse IT-landschap een commodity geworden. Een externe leverancier kan daarin meer waarde toevoegen dan de eigen organisatie.”

Vastgoedtak Syntrus Achmea besteedt IT-activiteiten uit aan Centric

Via een selectieronde met meerdere leveranciers werd uiteindelijk Centric Financial Solutions & Services (FSS), de financial services praktijk van IT-bedrijf Centric, geselecteerd als beste optie. De twee partijen hebben in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt dat zij een contract hebben getekend voor een periode van drie jaar met optie tot verlengingen. In het derde kwartaal van 2017 zal worden gestart met het overhevelen van het IT-beheer. Dröge: “Wij richten de focus op de primaire bedrijfsapplicaties voor onze vastgoed- en hypotheekportefeuilles. Het tempo waarin we op dit vlak innoveren, willen we de komende jaren verder opvoeren.” Syntrus Achmea RE&F benadrukt dat er geen gedwongen ontslagen plaats zullen vinden als gevolg van de uitbesteding – de organisatie werkt nu met tijdelijk ingehuurde IT-professionals.

Robert Jan Prins, directeur Centric Financial Solutions & Services, laat weten er “heel trots” op te zijn dat zijn afdeling geselecteerd is om Syntrus Achmea RE&F “te ondersteunen bij het bereiken van haar doelen”. Hij vervolgt: “Het is in lijn met onze strategie en ambitie om in de financiële sector te groeien en toegevoegde waarde te kunnen bieden aan financiële instellingen door standaard processen uit handen te nemen. Syntrus Achmea RE&F kan zich op deze manier volledig richten op haar klanten en inzetten op haar onderscheidend vermogen.” 

Gerelateerd: Centric wil uitvoering pensioenfondsen Syntrus Achmea overnemen.